Vg1 Restaurant- og matfag

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Hånd med tomt vinglass

I løpet av Vg1 får du en smakebit av fag som industriell næringsmiddelproduksjon, fiskerindustrifag, kjøttfag, baker- og konditorfag, kokkfag og servitørfag. Det meste av opplæringen foregår i skolens lokaler. Last ned læreplanen for Vg1 restaurant og matfag her

Prosjekt til fordypning 

Prosjekt til fordypning (PTF) gir mulighet til å prøve ut enkelte eller flere sider av aktuelle lærefag. Avdelingens tilbud om prosjekt til fordypning på VG1-nivå er: 


1. Servitør

2. Baker og konditor

3. Kjøttfag

4. Kokkefaget

 

Timefordeling på VG1 

På Vg1 har du 26 klokketimer undervisning i løpet av en uke, tilsammen 981 timer på ett skoleår. Merk at undervisningen her måles i hele klokketimer, og ikke i 45 minutter som har vært vanlig tidligere. Opplæringen vil periodiseres, slik at fag- og timefordeling ofte vil variere fra uke til uke. I en gjennomsnittlig skoleuke vil timeplanen se omtrent slik ut: 

Gjennomsnittlig timefordeling per skoleuke:                                 
Vg1       Vg2 
Norsk 1,5 1,5
Engelsk 2,25 2,5
Naturfag  1,5 -
Matematikk  2,25 -
Samfunnsfag  - 2,25
Kroppsøving                                                          1,5 1,5
Obligatoriske restaurant- og matfagtimer ( Vg1)                                                
  • Råstoff og produksjon
  • Kosthold og livsstil
  • Bransje, fag og miljø
12,5 12,5
 Prosjekt til fordypning (PTF)  4,5 4,5 
 Tilsammen per uke   26  26
     
     

Publisert 10. april 2013, oppdatert 24. september 2013.