Restaurant- og matfag

 

Er du effektiv og glad i mat? Har du lyst på en spennende og sikker jobb? Har du lyst til å reise eller jobbe i et internasjonalt miljø? Da kan utdanning innen restaurant- og matfag være noe for deg. Her foregår det meste av opplæringen i skolens lokaler som er topp moderne. Avdelingen driver egen restaurant og et eget matutsalg. Vi deltar også i interne og eksterne arrangementer og selskaper hvor du både får teoretisk og praktisk opplæring. 

Åssiden videregående skole har det største tilbudet innenfor restaurant- og matfag i Buskerud. En stor lærerstab med bred kompetanse sikrer at du får opplæring på et høyt faglig nivå. 

Lærlingordning 

Innenfor restaurant- og matfag er det forholdsvis enkelt å få lærlingplass. Gjennom praksisperioder får du muligheten til å bli kjent med bedrifter på en slik måte at du også legger inn en god "søknad" om læreplass samme sted. Utdanningsprogrammet fører til mange mulige læreyrker: institusjonskokkfaget, kokkfaget, servitørfaget,bakerfaget, butikkslakterfaget, kjøttskjærerfaget, pølsemakerfagetsjømathandlerfaget, sjømatproduksjon,slakterfaget, konditorfaget eller industriell produksjon av matvarer. For en oversikt over samtlige lærefag etter utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag, klikk her! Det er alltid behov for arbeidskraft i hotell- og restaurantfaget! I motsetning til enkelte andre håndverksfag så har etterspørselen etter arbeidskraft i denne bransjen, vært stabil. Med fagbrev i et av disse fagene er du garantert jobb!

Høyere utdanning senere?

Noen av våre elever velger å ta påbygning av allmennfag for å få generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg mulighet til studieplass ved de aller fleste fakulteter ved universiteter og høgskoler.

Ved å ta fagbrev innen restaurant- og matfag, kan du også søke deg til høyere utdanning innen hotelledelse uten å ta generell studiekompetanse.

Forventninger og krav

All opplæring i restaurant- og matfagene ved skolen følger Mattilsynets forventninger og krav til trygg matproduksjon. Det betyr blant annet at uniformer er obligatorisk og at piercing i nese eller munn ikke er tilltatt i den praktiske delen av undervisningen. 

Uniformen regnes som ditt personlige utstyr, og koster omtrent kr. 2.400,- i innkjøp. Du kjøper uniform kun én gang i løpet av opplæringen ved Åssiden vgs.

I tillegg betaler du kostpenger på kr 2.500,- (VG1) og kr. 3.000,- (VG2).

 

 


Publisert 10. april 2013, oppdatert 10. september 2019.