Vg3 Interiør

Vil du bli interiørkonsulent og jobbe med design og planlegging av gode rom? Nordmenn tilbringer mye tid i hjemmene sine og stadig flere ønsker hjelp til planlegging og design av interiørløsninger. Dette kan bli din fremtidige jobb! Interiørfaget handler om å kombinere estetikk med funksjonelle løsninger ut fra forskjellige menneskers ønsker og behov.

 

Undervisningen er lagt opp i prosjektbaserte oppgaver der vi innreder stue, kjøkken og bad i private boliger, og noen områder i offentlig miljø. I løpet av skoleåret jobber vi med reelle kunder og du får mulighet til å være utplassert i en interiørbedrift.

Vi drar til interiørbedrifter i nærmiljøet og til agenter i Oslo for å bli kjent med utvalget innen møbler, belysning, tekstiler og materialer. Gjennom disse besøkene og turer til møbel og interiørmesser får du inspirasjon og oversikt over hva bransjen kan tilby.

Du vil bli utfordret til å være kreativ og løsningsorientert samtidig som du bør være interessert i interiørdesign, form og farge, materialer og interiørprodukter.


Hva lærer du hos oss?

På Vg3 Interiør lærer du å

  • designe, innrede og style for private og offentlige rom
  • bruke virkemidler som gir gode og funksjonelle interiører
  • presentere tanker og ideer for kunden ved hjelp av skisser, tegninger og materialkart

 

Innhold i programfagene

 Programfaget Interiørarbeid omfatter planløsning av funksjonelle rom samt valg av produkter og materialer.  Arbeid med ulike overflater og teknikker med vekt på form, farge og funksjon inngår også i programfaget. Faget innbefatter også kunnskap om trender og stil- og kulturhistorie. Det inngår også kommunikasjon med kunder og andre samarbeidspartnere samt helse, miljø og sikkerhet.  

Programfaget Presentasjon omfatter presentasjon og dokumentasjon av løsningsforslag i forhold til målgruppe, funksjon, estetikk, stil og sammenheng og tegning og visualisering både to- og tredimensjonalt. Bruk av digitale verktøy, illustrasjon og tekst inngår i faget. I programfaget inngår også kundeveiledning, kostnadsberegning og markedsføring.»  

 

Timefordeling

 

Fagfordeling

Ca. pr.uke

Programfag

Interiørarbeid

16 timer

Presentasjon

9 timer

Fellesfag

Kroppsøving

1,5 timer

 

Veien videre

Når du er ferdig på skolen kan du jobbe i interiørbutikker eller med kjøkken– og baderoms innredning. Du kan jobbe som stylist for privatpersoner og bedrifter eller med styling i samarbeid med fotograf og eiendomsmegler. Du kan jobbe som assistent for arkitekter og interiørarkitekter eller starte din egen praksis/ bedrift.


Etter Vg3 Interiør og Utstillingsdesign kan du på Åssiden videregående skole søke Vg3 påbygging til generell studiekompetanse. Med fullført kurs kan du bli student ved universiteter eller høyskoler.

 

vg3


Publisert 16. mai 2013, oppdatert 30. januar 2020.