Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Vil du blir frisør, blomsterdekoratør, interiørkonsulent, maskør/parykkmaker eller jobbe som utstillings- og profileringsdesigner? Er du serviceinnstilt, og ønsker å jobbe praktisk innen et kreativt yrke? Da er dette utdanningsprogrammet for deg.


Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign er et yrkesfaglig utdanningsprogram hvor du lærer om idéutvikling, design og får bruke hendene dine i utførelse av estetiske uttrykk. Du får innføring i stilhistorie, trender og videreutvikler dine kreative ferdigheter. Du får eksperimentere med ulike teknikker, materialer og redskaper.

Lærlingordning

Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign fører til flere læreyrker, for eksempel frisør, blomsterdekoratør, maskør- og parykkmaker og profileringsdesigner. For en oversikt over samtlige lærefag etter frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, se her

Det er også mulig å få yrkeskompetanse som interiørkonsulent eller utstillingsdesigner

Skolens tilbud i Design og håndverk

Studium (Lenker til vilbli.no)

Nivå Antall grupper

Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Vg1                     3 klasser                       
Frisørfag Vg2 2 klasser
Interiør og utstillingsdesign Vg2 1 klasse
Interiør Vg3 1 klasseHøyere utdanning senere?
 

Etter bestått fag/svenneprøve har du mange valgmuligheter for videre utdanning. Noen av våre elever velger å ta påbygning av allmennfag for å få generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg mulighet til studieplass ved de aller fleste fakulteter ved universiteter og høgskoler. 


Publisert 22. april 2013, oppdatert 31. januar 2020.