Design og håndverk

Design er et sentralt fagområde i et moderne samfunn, og en nødvendig del av vårt kulturliv og for produksjon og salg av varer og tjenester. Design betyr å gi ”noe” en form.

Papirklipp

 

At ting har den rette design er viktig i et moderne samfunn. Når vi for eksempel skal anskaffe oss noe er design (uttrykk, form, farge, funksjon og materiale) en viktig faktor. Tidsriktig design er knyttet til mote og kultur. Vg1 Design og håndverk gir deg mulighet til utdannelse/fagbrev i mange håndverk hvor designeroppgaven er viktig. 

 

Lærlingordning

Design og håndverk fører til mange mulige læreyrker, for eksempel frisør, kjole- og draktsyer, modist, møbelsnekker, møbeltapetserer, tredreier, aktivitør eller blomsterdekoratør. For en oversikt over samtlige lærefag etter design og håndverk, se her

Det er også mulig å få yrkeskompetanse som interiørkonsulent eller utstillingsdesigner. 

 

Skolens tilbud i Design og håndverk

Studium

(Lenker til www.villbli.no)

Nivå Antall grupper
Design og håndverk             Vg1                     3 klasser                       
Frisørfag Vg2 2 klasser
Interiør og utstillingsdesign Vg2 1 klasse
Interiør Vg3 1 klasse
IKT- servicefag Vg2 3 klasser
     

 

Høyere utdanning senere? 

Etter bestått fag/svenneprøve har du mange valgmuligheter for videre utdanning. Noen av våre elever velger å ta påbygning av allmennfag for å få generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse gir deg mulighet til studieplass ved de aller fleste fakulteter ved universiteter og høgskoler. 


Publisert 22. april 2013, oppdatert 29. november 2013.