Skriftlig eksamen avlyses våren 2020, men alle får likevel vitnemål/kompetansebevis.

Oppdatert torsdag 26. mars.

Skriftlig eksamen avlyses

I går bestemte regjeringen å avlyse alle i videregående skole våren 2020. Alle elever får vitnemål/kompetansebevis selv om eksamen avlyses. Kunnskapsdepartementet vil vurdere om det vil være mulig å gjennomføre muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen. Dette vil bli besluttet etter påske.

Kunnskapsdepartementet ser nå på mulige løsninger for at privatistene skal kunne ta eksamen.

Du kan lese mer om dette på Udir sine sider: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/

Hva skjer for Åssidens elever?

- Skolen gir fortsatt elevene et opplæringstilbud med hjemmeskole og legger til rette for opplæring så langt det lar seg gjøre. Det er imidlertid ikke alle fag som er like enkle å gjennomføre i hjemmeskolen. Vi har et særlig ansvar for utsatte unge og sårbare elevgrupper, dersom hjemmeskolen fortsetter etter påske vil vi skolen legge særlig til rette for elever som har lave forutsetning for læring gjennom hjemmeskole, sier rektor Ann-Mari Henriksen og oppfordrer stadig foresatte til å ta kontakt med elevens kontaktlærer ved spørsmål om opplæringsplanen for den enkelte.

Noen få elevgrupper går i kurs som ikke gir standpunktkarakter, disse vil bli direkte informert om hva som skjer med deres eksamen.

Publisert 26. mars 2020, oppdatert 27. mars 2020.