Gjennomføring av ungdataundersøkelsen på Åssiden vgs

I 2020 gjennomføres ungdataundersøkelsen i Viken blant elever i videregående skole. For å gi et godt bilde av situasjonen i Viken, er det viktig at så mange som mulig deltar.

HER FÅR DU INFORMASJON OM:

• FORMÅL
  • HVORDAN GJENNOMFØRES UNGDATA
  • HVA SPØR VI OM I UNGDATA
  • STED OG TIDSPUNKT FOR GJENNOMFØRING
  • FRIVILLIGHET OG PERSONVERN
  • KONTAKTINFORMASJON

FORMÅL MED UNDERSØKELSEN

• Gi ungdommer som går på videregående skole iViken mulighet til å fortelle lokale politikere ogmyndigheter om hvordan det er å vokse opp i sittlokalmiljø.
  • Skaffe ny kunnskap om ungdoms oppvekstsvilkår tilbruk i kommunens og fylkets arbeid med dennealdersgruppen.
  • Gi mulighet for sammenligning med andre kommunerog nasjonale tall, og bidra til forskning.

HVA SPØR VI OM I UNGDATA?

• Forhold til skole, venner og foreldre
  • Fritid og fritidsaktiviteter
  • Helse, trivsel og livskvalitet
  • Mobbing
  • Seksualitet
  • Regelbrudd, vold og rus
  • Foreldres utdanningsnivå, økonomiske situasjon,landbakgrunn og bosituasjon

HVORDAN GJENNOMFØRES UNGDATA?

• Det er satt av én skoletime til å svare påundersøkelsen.
  • Undersøkelsen gjennomføres elektronisk ved at manlogger seg inn på Ungdatas svarside med en tilfeldigengangskode.
  • Deltakernes besvarelser vil bli behandlet fortrolig. Kunforskere og rådgivere i prosjektet og firmaet somregistrerer besvarelsene vil få tilgang til svarene.
  • Ingen som har svart vil gjenkjennes når resultater fraundersøkelsen publiseres.
  • Forskningsdata som inneholder mulige indirektepersonopplysninger vil bli oppbevart på et sikkertområde fram til utgangen av 2024. Etter det vil alleopplysninger bli anonymisert.
  • Ungdataundersøkelsen er godkjent avpersonvernombudet ved OsloMet(personve...@oslomet.no).
  • Datasettet vil ikke inneholde noen direktepersonopplysninger, derfor er det heller ikke mulig å fådeltakerens data rettet eller slettet i etterkant avundersøkelsen.
  • NOVA behandler opplysningene basert på samtykke tilde som deltar.

PERSONVERN

• Undersøkelsen er frivillig.
  • De som svarer kan hoppe over spørsmål de ikkeønsker svare på, og kan slutte å svare underveisdersom de ønsker det.
  • Foresatte med barn under 18 år kan reservere sitt barnfra å delta ved å gi beskjed til kontaktlærer/skolen.

DET ER FRIVILLIG Å DELTA

Du kan få tilsendt spørreskjemaet i sin helhet ved å kontakte Kompetansesenter rus - region sør (KoRus ).

STED OG TIDSPUNKT FOR GJENNOMFØRING

Undersøkelsen gjennomføres på skolen i løpet av uke11 til 13.

KONTAKTINFORMASJON

Skolens kontaktperson:
Dag Ebbe Helgerud tlf: 91548560, e-post: dag...@viken.no

Ungdatakoordinator:
spesialkonsulent Magne Skaalvik tlf: 958 95 520,e-post: mag...@viken.no.

Kontaktperson ved KoRus:
spesialrådgiver Rosanne Kristiansen tlf: 994 20 688,e-post: rosanne.kr...@korus-sor.no.

ANSVARLIG FOR UNDERSØKELSEN

Undersøkelsen gjennomføres av Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet –storbyuniversitetet og KoRus Sør, på oppdrag fraViken fylkeskommune.

Publisert 18. februar 2020, oppdatert 18. februar 2020.