Eksamen våren 2020

Oppdatert 23. april.

Grunnet korona-situasjonen er alle skriftlige og muntlige eksamener for elever i videregående skole våren 2020 avlyst. Privatisteksamener skal gjennomføres.

Alle privatisteksamener gjennomføres

Alle privatisteksamener i Viken fylkeskommune vil bli gjennomført og det legges til rette for hvordan dette gjennomføres i henhold til smittevern. Skriftlige privatisteksamen avholdes på oppsatt dato. For muntlig, muntlig-praktisk eller praktisk eksamen kan det bli endringer i opprinnelig tidsplan. De privatistene det gjelder, får beskjed direkte om endringene.

Grunnet koronasituasjonen tilbyr også Viken fylkeskommune alle privatister som ønsker det, uavhengig av årsak, å melde seg av eksamen og få tilbakebetalt eksamensavgiften. Dersom du ønsker å melde deg av privatisteksamen og er oppmeldt ved Åssiden vgs, ber vi om at du fyller ut skjema: Avmelding privatisteksamen våren 2020. Er du oppmeldt til andre fag ved en annen skole, må du i tillegg melde deg av der. Frist ved dersom en ønsker å melde seg av privatisteksamen denne våren er 1. mai 2020, men send gjerne inn skjema så fort som mulig.

Avlyser muntlig eleveksamen

Regjeringen har bestemt at alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener for elever i videregående skole avlyses denne våren. Hovedgrunnen for å avlyse muntlig eksamen er å legge til rette for gjennomføring av privatisteksamen denne våren, noe som er i tråd med rådene fra fylkeskommunene.

Det opplyses kunnskapsdepartementet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole avlyst

Vitnemål/kompetansebevis og standpunktkarakterer

Elevene får fullverdig vitnemål/kompetansebevis selv om skriftlig og muntlig eksamen er avlyst. I vitnemålet vil det stå at eksamen var avlyst. Dette har ikke konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Elevene må bestå alle fagene for å få vitnemål/kompetansebevis.

Publisert 23. april 2020, oppdatert 23. april 2020.