Var ikke VG1 stud.spes. det rette for deg likevel? Søk deg til VG2 yrkesfag uten omvalg!

Er du litt skolelei på VG1 studiespesialisering og kan tenke deg mer praksis neste skoleår? En helt ny mulighet i Buskerud er å kunne søke deg til VG2 byggteknikk med yrkesfaglig opphenting på Åssiden vgs!

Den nye ordningen gjør det mulig for deg å gå direkte over til VG2 yrkesfag, og samtidig fullføre opplæringen med vanlig progresjon.

Hvem er dette aktuelt for?

Denne muligheten gjelder for elever som har gått VG1 studiespesialisering. For elever fra VG1 betyr dette ikke et omvalg, men at du forsetter på normert tid. Du vil altså gå sammen med elever fra ditt kull. Elever fra VG2 stud.spes. kan også søke, da søker du på karaktergrunnlaget du hadde fra VG1. Det er dessverre ikke mulig å søke fra de fire studieforberedende kursene (medier og kommunikasjon, idrettsfag, musikk, dans, drama eller kunst, arkitektur og design).

Praktisk opplæring hele uka!

Elever som har gått VG1 studiespesialisering har gjennomført alle fellesfagene tilsvarende Vg1 og Vg2 yrkesfag (476 årstimer) og har i tillegg til 254 årstimer fellesfag mer enn elever på yrkesfag. Dermed kan hele VG2 brukes til praktiske programfag og yrkesfaglig opphenting! Opplæringen blir både i skolen og gjennom opplæring i bedrifter. Det eneste fellesfaget du skal ha er kroppsøving (KRØ).

Hvordan søke?

Du søker på vanlig måte gjennom www.vigo.no Se også www.vilbli.no

Lurer du på noe mer?

Du kan gjerne ringe til rådgiver på Åssiden vgs, Finn Grønn (32 24 62 44) eller avdelingsleder for bygg- og anleggsteknikk, Morten Chr Nilsen (41 47 03 47).

Du kan også lese om ordningen på Utdanningsdirektoratets hjemmeside: https://www.udir.no/contentassets/ebf75e48e3ee44c5a901e4462a6f9d6e/nasjonale-rammer-for-yrkesfaglig-opphenting-fastsatt-22062018.docx.pdf

Velkommen til Buskeruds mest spennende skole!

Publisert 16. januar 2019, oppdatert 16. januar 2019.