Full pott i EU-søknad

Ansatte skal hospitere i tre andre europeiske land.

 

- Jobbskygging for ansatte i andre europeiske land er en strålende metode for å videreutvikle skolen og opplæringen vi tilbyr. Som en av Norges største yrkesfaglige skoler må vi forberede elevene på et arbeidsmarked på tvers av landegrenser, understreker Henriksen nå mulighet til å sende til sammen seks medarbeidere ut.

- Vi har fått innvilget alt vi søkte om i denne runden. Til sammen har vi søkt om seks ansattmobiliteter. To ledere skal reise til Finland. Den finske skolen har over mange år har hatt har gode resultater, og det skrives og skrytes mye av finsk skolesystem. Det er også særlig aktuelt å se på det finske skolesystemet nå og planene som foreligger om å knytte opplæringen til større emner og temaer i stedet for tradisjonelle skolefag, forteller rektor Ann-Mari.

To ansatte til fra avdeling design og håndverk får muligheten til å reise til Danmark som er internasjonalt kjent for godt design. Besøket skal gi økt kunnskap, innsikt og motivasjon til å videreutvikle vårt utdanningstilbud i tråd med fagfornyelsen og de nye læreplanen som kommer i 2020. Det nye utdanningsprogrammet som skal hete Frisør, - blomster- og interiørdesign er i fokus.

De to siste mobilitetene brukes til å sende to ansatte til et kurs på Island kalt «Diversitet i samfunnet, diversitet i klasserommet.» Åssiden vgs har over mange år hatt fokus på hvordan skolen i samarbeid med samfunnet rundt, på best mulig måte kan legge til rette for inkludering og opplæring av minoritetsspråklige. Kurset på Island er i tråd med skolens virksomhetsplan hvor det er spesielt fokus på elever med kort botid. 

- Vi er selvsagt storfornøyde med denne muligheten! Vi er jo en internasjonal skole allerede gjennom elevgrunnlaget vårt, sier rektor Ann-Mari Henriksen. 

Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.

Les mer også på Buskerud fylkeskommunes nettsider her

 

 

 


Publisert 26. mai 2019, oppdatert 26. mai 2019.