En stolt dag!

Fylkeskommunen bruker 160 millioner på Åssiden videregående skole: - Det er motiverende at det satses så mye på oss, sier Peder Lysne Paulsen (18).

 

Av: Carsten Øhrn.

Fredag formiddag var det offisiell åpning av de nye byggene på Åssiden videregående skole i Drammen.

Buskerud fylkeskommune har brukt 160 millioner kroner på å totalrenovere tre bygg på skolen (8 000 kvadratmeter). - I dag er jeg først og fremst en stolt rektor, sier Ann-Mari Henriksen, rektor ved Åssiden videregående skole

Buskeruds største skole

Åssiden videregående skole er Buskeruds største videregående skole med totalt 1 700 elever og 240 ansatte. - Jeg er stolt over at Buskerud fylkeskommune satser så mye på yrkesfagene! Dette er et løft - ikke bare for oss ansatte og elevene - men for arbeidslivet som vi utdanner elevene til, sier rektoren.

- Vi får nå oppdaterte linjer med en utstyrspark tilsvarende det elevene møter ute i arbeidslivet, poengterer hun. De tre byggene huser elektrofag - helse- og oppvekstfag - teknikk- og industriell produksjon.

Fornøyde elever

Bygningene har vært i dårlig stand og det var svært fornøyde elever som nå kan få undervisning i moderne lokaler.

- Det er veldig bra at det brukes så mye ressurser på å renovere skolen vår! sier Peder Lysne Paulsen (18). - Skolen har vært slitt, men nå er det blitt så lyst og fint! Det betyr mye for motivasjonen og læringen, sier 18-åringen som utdanner seg til å bli bilmekaniker. Hvis det er slitt og ikke noe hyggelig atmosfære, så blir det ikke noe positiv tenkning, sier Peder.

- For Buskerud fylkeskommune er dette en stolt dag, sier fylkesvaraordfører Olav Skinnes (Sp) som fikk æren av å klippe snoren under den offisielle åpningen. Det er inspirerende å se gleden hos elever og ansatte! Det er blitt veldig flott med lyse og moderne undervisningsrom, og jeg tror en slik satsing også gir en mergevinst, sier Skinnes.

 

 

 


Publisert 13. november 2017, oppdatert 13. november 2017.