Videre i TINECup

13. desember avholdes regionsfinalen i TINECup, og der deltar ett lag fra Restaurant- og matfag på Åssiden videregående skole.

Iveren og engasjementet sitrer i kroppene til Vilde Oldemark Olsen, Amalie Linnes og Pritsaya Inpho når de forteller om at de har kommet videre i årets TINECup. TINECup en konkurranse TINE arrangerer i samarbeid med Kokkenes Mesterlag, der vinneren av hele cupen får servere et treretters måltid til Helseministeren på Idrettsgallaen i 2017. 

- Det er så moro, sier Amalie med trykk på hvert ord, mens hun lukker øynene og smiler spent mot de andre jentene og læreren sin, Sølvi Hagen. - Å komme videre er en helt utrolig flott mulighet for å kunne vise hva vi kan, sier Amalie, og fortsetter med å fortelle hvordan de har klart å komme så langt i konkurransen. 

Jentene meldte seg på TINECup fordi de liker en utfordring, og fordi de ønsker å hevde seg i fagene sine. Vilde vil bli kokk, Amalie vil bli servitør, mens Pritsaya helst vil bli etterforsker, og koser seg i jakten på de perfekte smakene, frem til hun kan jakte på mer alvorlige saker. Ikke det at TINECup ikke er alvorlig nok. Kun fem lag er videre til den regionale finalen, og jentene har jobbet hardt med å skrive en grundig, teoretisk, faglig og engasjerende søknad om å få komme dit. 

I regionsfinalen skal lagene lage en treretters middag med gitte ingredienser som reinsdyr, sei og kefir. Maten og serveringen skal være i tråd med temaet, Idrettsgallaen. Så når Vilde og Pritsaya fokuserer på maten, har Amalie mye å tenke på når det gjelder kreativ og gjennomført borddekking, uniformer og en hjemmelaget aperitiff hun har funnet på selv.

Lærer Sølvi HaugenJentene møttes da de starta på videregående, og ble venner den første dagen. Siden har de holdt sammen, og er overbevist om at vennskapet skal få dem langt i konkurransen. - Sammen med hardt arbeid, da, skyter Vilde inn. - Og ved hjelp av mentorene våre. Jentene har nemlig fått god hjelp av Nathakorn ”Junior” Janpradub. Han er en anerkjent kokk, som arbeider på det Sølvi mener er Oslos beste thai-restaurant. Han veileder, inspirerer, og har mange gode ideer. I tillegg har han også vært elev ved nettopp Åssiden videregående skole. Lærer Sølvi stråler av stolthet. 

På konkurransedagen vil lagene bli testet i smak, utseende på maten, hygiene, arbeidsteknikker, pene uniformer, meny, råvarer, aperitiff, økonomi og ikke minst engasjement. Fram til 13. desember skal jentene øve, slipe kniver og øve mer, for fra regionsfinalen vil bare ett lag gå videre. 

- Jeg håper vi kommer videre, målet er jo å vinne! Dette kan vi jo ta med oss gjennom hele livet, smiler Amalie. - Ja! Girl power! roper Vilde og jentene ler. Det er ingen tvil om at dette laget har en spennende framtid i møte. 


Publisert 9. desember 2016, oppdatert 9. desember 2016.