Skole-NM i yrkesfag i uke 17

Hele tre av fem deltakere fra Buskerud kommer fra Åssiden vgs!

 

Skole-NM, et nasjonalt mesterskap i yrkesfag for elever i videregående skole arrangeres 26. - 27. april. Det er første gang det konkurreres i 25 yrkesfag, og 240 elever fra hele Norge deltar. Elevene er kvalifisert etter skole- og fylkesmesterskap. Flere tusen elever har allerede vært med i de lokale/regionale uttakene.

De tre flotte elevene som skal representere Åssiden vgs er:

  • Sveising: Sebastian Johnsrud Sundby (TIP)
  • Konditor: Helene Gibowski (RM)
  • Baker: Jonas Myhren (RM)

Sebastian skal til Lillehammer for å konkurrere, mens Helene og Jonas skal til Trondheim Arrangementet finner altså sted på flere videregående skoler i landet.

WorldSkills Norway har lansert Yrkes-TV i denne sammenhengen. Heller enn å reise til konkurransearenaene oppfordres vi alle til å følge konkurransene direkte på Yrkes-TV. Det blir sendinger ca. 3 timer den 27. april (sendeplan: kl. 1200 – 1430 og 1700 – 1730), med innslag fra alle konkurransene og også med intervjuer og andre innslag med fokus på yrkesfag og karriereveiledning, og fra medaljeutdelingen. Sendingen vil gå direkte på YouTube, og vil bli lenket til fra www.worldskills.no. Les mer om Norges viktigste landslag her http://worldskills.no/aktuelle-saker/live-tv-fra-skole-nm-2017-article854-196.html  

Hilde er verdens beste programleder!

MK-lærer Hilde Hummelvoll vil lede sendingen fra live-studioet i Oslo, med seg har hun utegående reportere på konkurransestedene. Det blir mye god informasjon om yrker og arbeidslivet og om hvordan velge veien videre og hvordan søke læreplass og hva med videreutdanningsmuligheter etter en fagutdanning. Det blir selvsagt portretter av deltakere i Skole-NM og overføring fra konkurransene.

Vi er stolt, vi er glad, for at vi fra Åssia’ gjør det så bra!

 

 


Publisert 23. april 2017, oppdatert 23. april 2017.