Norges største testarena for solceller på taket!

 

Norges største testarena for solceller blir nå et faktum! I januar starter arbeidet med å etablere hele ni forskjellige solcelleanlegg på taket av bygg B, avdeling for elektrofag.

- Pilotinstallasjonen har hele ni helt forskjellige solcelleanlegg med ulike teknologier. Ingen andre steder i Norge finnes det så store testanlegg, og for oss gir dette er en fantastisk mulighet for elever og lærere til å lære sammen om fremtidens energiløsninger. Mange ting skal testes, for eksempel forskjellige paneler, ulike wattstyrker og retninger på panelene. Dette får vi være en del av, forteller avdelingsleder Tom-Egil Gulbrandsen begeistret.

Bygget ble totalrenovert i 2017, takets grunnflate er på ca. 2 200 m2 (85 meter x 26 meter) og det er kalkulert at anlegget årlig vil kunne produsere hele 80 000 kWh kortreist fornybar energi.

Politisk bevilgning

Politikerne i fylkeskommunen har vedtatt at det de neste årene skal brukes 8 millioner kroner på solcellesatsing. Anlegget på taket av bygg B er først ute, blant annet fordi solforholdene på Åssiden er veldig gode.

 

 

 

 

 


Publisert 27. desember 2017, oppdatert 27. desember 2017.