Innsamlingsaksjon starter i dag!

Åssiden vgs + SOS barnebyer = sant.

For fjerde året på rad setter Åssiden videregående skole i gang en storstilt innsamlingsaksjon til støtte for SOS barnebyer og prosjektet ungdom tar ansvar!

Fredag klargjorde elevrådet og lærlingene over 1000 bøsser som i løpet av de neste to ukene skal brukes for å samle inn penger til vår samarbeidsskole i Zimbabwe. I dag får alle elevene ved Åssiden videregående utdelt en bøsse hver, som de vil ha ansvar for å få fylt opp så mye som mulig. I fjor fikk elevene inn over 90 000 kroner, noe som tilsvarer 86 kroner per elev. I år er målet å slå dette kraftig!

For å bidra ekstra organiserer elever på design og håndverk et klesmarked fredag 17.3 kl. 09.00-13.30. Der selger de klær og accessoirer til 20 kroner. Alle inntektene vil gå til SOS barnebyer.

klesmarked

 

 

Om skolen og prosjektet 

Maizelands i Bindura er en skole med ca 1000 elever. Det er ansatt 26 lærere. Området skolen ligger i er et jordbruk og gruveområde, og det er stor fattigdom i området.

Til tross for at det er obligatorisk skolepenger og uniform på skolene i Zimbabwe, er skolen «vår» litt mer fleksibel på disse reglene. Det betyr at skolen er avhengig av støtte utenfra i tillegg til å forsøke å tjene penger til drift av skolen.  Elevene som sogner til skolen bor å langt unna som 8 km. Flere av elevene går hver dag til skolen.

Sos Barnebyer er ikke et program for utdeling av mat. Men på denne skolen har det lokale Sos Barneby kontoret skjønt at dersom elevene ikke får mat, kan de heller ikke få en utdanning. Derfor får elevene på denne skolen ett måltid mat hver dag. I tillegg til dette har skolen en grønnsakhage, dette betyr grønnsaker til elevene i tillegg til at de kan selge produkter på lokale marked.

Skolen har 23 klasserom, og har et behov for spesialrom og idrettsområde. Noen av klasserommene er i ferd med å falle sammen, og har behov for utbedring evt kondemnering.

En annen utfordring området har er identitetsløse barn. Barn uten fødselsdokumenter har store utfordringer når de vokser opp. Det er dessverre utbredt med overgrep på disse barna. Dersom de er utsatt for overgrep og ønsker å få hjelp ift dette, har de ingen måte å bevise at de er barn. Dermed kan det heller ikke straffeforfølges.

Se film om prosjektet her.

Vår skole kan bistå denne skolen i stor grad. De har fokus på opplæring av elevene og kompetanseheving av lærerne.  Vi håper at vi i år kan slå alle rekorder med innsamlede midler!!

  


Publisert 13. mars 2017, oppdatert 13. mars 2017.