Åssiden videregående skole tar ansvar for trafikksikkerheten

De siste dagene har skolen fått mange telefoner fra redde bilister. Det viser seg at flere av våre elever, som kommer med buss, velger å krysse Rosenkrantzgata, i stedet for å bruke undergangen og brua. Dette har ført til flere nesten-påkjørsler.

Torsdag 19.01 satte skolen i gang en aksjon for å hindre elever i å krysse den trafikktunge Rosenkrantzgata. Utviklingsleder Dag Ebbe Helgerud og Klar ferdig ro-medarbeider Bård Kenneth Jacobsen ønsker å holde elever og bilister trygge, og brukte morgenen på å veilede elevene gjennom undergangene og over bruene.

«Det er svært mørkt om morgenen, og elever i mørke klær, uten refleks, er spesielt vanskelige å se», sier Helgerud bekymret. «Når skolen får telefoner om dette er det viktig at vi gjør noe med problemet».

Saken er alvorlig, og skolen oppfordrer nå alle elever til å holde seg selv og andre trygge, ved å bruke undergangene og bruene. For å sikre dette vil det være en enda større aksjon i morgen tidlig. «Da skal vi snakke med hver enkelt elev. Det er utrolig viktig å tydeliggjøre hvor betydningsfullt det er å krysse gata på en forsvarlig måte,» uttrykker Helgerud bestemt.

 

 


Publisert 19. januar 2017, oppdatert 19. januar 2017.