Morsomme oppdrag

SU-politikeren satte opp hår, Røds representant lagde majones og Høyres kandidat designet sin egen kampanjeplakat.

Åssiden vgs fikk storfint besøk fra unge politikere fra hele fylket. Representanter fra Venstre, Fremskrittspartiet, Rødt, Høyre, Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de grønne, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet tok utfordringen da medieelevene inviterte dem til å bidra i et filmprosjekt før valget.

Politikerne besøkte hver sin yrkesfaglige studieretning. Her fikk de en praktisk oppgave som elevene hadde forberedt. På Restaurant og matfag var for eksempel oppgaven å lage majones til et rekesmørbrød og på Bygg og anlegg skulle man få prøve seg på en tredreiemaskin.

Avgangselevene på Medier og kommunikasjon hadde fått i oppgave å dokumentere dagen. I tillegg til den praktiske oppgaven skulle politikerne holde en appell på 30 sekunder, og svare på politiske spørsmål fra elevene. Alt ble filmet og klippet sammen til små reportasjer, som også vil bli publisert av NRK og DT.

Runa Fjellanger fra Rødt besøkte Restaurant og matfag. Hun hadde i oppgave å lage majones, og deretter dandere den på et rekesmørbrød.

–Det var litt vanskelig å gjennomføre oppgaven, men det var også veldig lærerikt og et godt eksempel på hva de driver med på denne linjen, sier Fjellanger smilende.

Fjellanger var også godt fornøyd med spørsmålene hun fikk fra elevene.

–De stilte spørsmål om saker jeg virkelig bryr meg om. Da blir det så mye lettere å svare, forteller Rødt-representanten.

Christoffer Pederssen representerte Fremskrittspartiet, og besøkte Bygg og anlegg. Han fikk bryne seg på en tredreiemaskin.

–Jeg føler jeg klarte meg greit. Jeg har aldri vært noe voldsom til å snekre, så kantene ble litt dårlige og utskjæringene fikk noe forskjellige dybder. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd med resultatet, forteller Pederssen.

FRP-politikeren synes det var veldig gøy å få besøke skolen.

–Det var veldig moro å besøke Bygg og anlegg, det har jeg aldri gjort før. Ellers er det gøy å se hvordan skolehverdagen er her, og særlig på yrkesfag hvor jeg ikke har gått selv. Jeg føler at jeg har fått med meg mye bra og at vi gjør mye riktig allerede. Det er det bare å fortsette med, avslutter Pederssen.

Skrevet av Hedda Udjus Pedersen 3MKA

Publisert 3. september 2015, oppdatert 24. september 2015.