Superspennende medietilbud

- Det beste fra studiespesialiserende program i kombinasjon med det beste fra Medier og kommunikasjon blir kanonbra!

Det tror avdelingsleder for Medier og kommunikasjon ved Åssiden vgs., Randi Aarskaug. Hun var med å starte Medier og kommunikasjon ved skolen høsten 2000, og er stolt over å være avdelingsleder for det som har vært den aller mest populære studieretningen ved skolen i disse 15 årene. Aarskaug tror strukturendringen som endrer Medier og kommunikasjon fra å være en yrkesfaglig studieretning til å bli en studieforberedende linje, vil gi enda flere muligheter for elevene.

- Det blir en bedre fordeling av fellesfagene over tre år, og vi får nye spennende valgfrie programfag. Vi har moderne utstyr, trygt læringsmiljø og høyt kvalifiserte lærere. Så vi gleder oss, sier Aarskaug entusiastisk.

Dette lærer du

Her ser du de viktigste områdene du skal fordype deg i om du velger STMK:

• fortellerteknikker innen tekst, lyd og bilde
  • om mediepåvirkning, mediehistorie og journalistikk
  • å utforme budskap, uttrykk og layout
  • bruk av form, farge, lys og lyd som virkemiddel
  • å videreutvikle din digitale kompetanse
  • teoretiske fag

Mange muligheter

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli:

• journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent
  • webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
  • lydtekniker, lyd- eller filmprodusent
  • kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent
  • eller andre yrker – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter

Arbeidssteder kan være aviser eller magasiner, reklamebyråer eller kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskap eller mediebedrifter og offentlige bedrifter

Et dannelsesfag

Mediefagene vil være praktisk rettede, og du får jobbe med tekst, bilde, nye medier, grafisk design og kreativ lyddesign.

Leder for Mediepedagogene og faglærer ved Medier og kommunikasjon ved Åssiden vgs, Kyrre Brekke Haakaas er også positiv til endringen.

- Denne omleggingen viser at mediefaget er et dannelsesfag som gir en kompetanse som er nyttig i alle yrker, sier Haakaas og refererer til at skoleforskere og arbeidsliv bekrefter at medie og kommunikasjonskompetanse er viktig i møte med de nye yrkene vi vil finne i fremtiden.

- Dette er ikke det samme som digitalkompetanse som gir deg ferdigheter i bruk av digitale verktøy. Medie og kommunikasjonskompetanse har fokus på innhold, budskap, utforming og produksjon.

Publisert 24. september 2015, oppdatert 24. september 2015.