Politikere testet yrkesfag i praksis

I oppkjøringen til valget har Åssiden vgs samarbeidet med Drammens tidene og NRK.

Ni ungdomspolitikere stilte opp på Åssiden for å prøve ut et yrkesfag i praksis, elever fra medier og kommunikasjon (MK) filmet. Se her hvordan politikerne klarte seg:

- Vi er kjempeglad for å få vise ungdomspolitikerne hva yrkesfag går ut på i praksis. Det viser seg nemlig at heller få av politikerne selv har gått yrkesfag på videregående. De tok uansett utfordringer på strak arm og med strålende humør, enten oppdraget var å gjennomføre en tannkontroll, bytte et dekk eller å lage en kampanje for å lansere seg selv som ordførerkandidat, forteller rektor Ann-Mari Henriksen.

MK-elever og ansatte har jobbet frem filmene på rekordtid. – Både elever og lærere har virkelig mobilisert for å få dette til. Målet er også å skape mer interesser for lokalpolitikk og for valget hos våre elever, sier rektor.

Videosnuttene inneholder tre elementer hver. Politikeren presenterte seg og partiets viktigste sak. Deretter en reportasje fra politikerens møte med elever i den utvalgte avdelingen og så ble politikeren utfordret med en praktisk oppgave som er typisk for avdelingen. Det er de samme politikerne elevene ser igjen på paneldebatten fredag. Og debatten skal streames av Drammens tidene og publiseres.

Godt valg!

Publisert 2. september 2015, oppdatert 24. september 2015.