MK-elever på studietur

Fire dager i den skotske hovedstaden blir grundig fotodokumentert når medieelevene er på studietur.

Besøk på Nasjonalmuseet, krim-rebus, ekskursjon til to av byens universiteter og oppgaver i tekst, lyd og bilde står på programmet når 29 elever vg3 på medier og kommunikasjon reiste på  studietur til Edinburgh.

Mye vær

- I dag har vi fire årstider på en og samme dag, ler taxisjåføren og vil innstendig overbevise oss om ikke å stole på værmeldingen for denne byen. Han får rett. Den første kvelden blåser og regner det sidelengs når elevene slippes løs for å løse en krim-rebus i byen til Sherlock Holmes far.

Fristende studieby

Flere MK-elever fra Åssiden har valgt å studere i Edinburgh, og to av fjorårselevene, Ine Person-Holst (studerer foto) og Camilla Øhren Danielsen (filmstudent) møter Åssiden-elevene på Napier University og blir med på omvisningen i foto- og filmavdelingene. Dagen etter sto et besøk på University of Edinburgh/College of Art på programmet. Flere av elevene blir inspirert av skolebesøkene og vurderer å søke seg til universiteter i Edinburgh.

Foto-eldorado

Med ærverdige Edinburgh Castle ruvende over byen, sjarmerende brostensgater, trange smug og en spennende blanding av både gammel og ny arkitektur, finner elevene nye fotomotiv rundt hvert gatehjørne. Edinburghs trange gater og smug har da også inspirert skaperne av både Sherlock Holmes, Dr. Jekyll and Mr. Hyde – og ikke minst Harry Potter.

Elevene har blogget om opplevelsene. Det kan du lese her

Publisert 3. november 2014, oppdatert 24. januar 2015.