Ga råd mot mobbing

Kristin Oudmayer tok Åssiden-ansatte med inn i ungdommens univers, og gav tips om hvordan man kan oppdage den skjulte mobbingen.

En varm og inkluderende klem er blitt en vanlig måte å hilse på klassevenninner på både ved Åssiden vgs. og andre skoler.

- Det er jo veldig hyggelig. Jeg elsker å både gi og få klemmer selv. Men hva med de i som ikke blir inkludert i klemmeritualet, utfordret foredragsholderen.

Betydningsfulle voksne

Kristin Oudmayer er ansatt i UNICEF Norge hvor hun er ansvarlig for prosjektet ”Du kan være den ene”. Hun er også forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant.

Under planleggingsdagen 18. november utfordret foredragsholderen  Åssiden-ansatte til å se på de unges adferdsmønster med litt nye øyne. Hun gav tips om hva man kan se etter, og hvordan man kan være betydningsfulle voksne.

Oudmayer opplevde selv at et av hennes egne barn ble mobbetat for noen år siden,  og ble overrasket over hvor vanskelig det var å snakke om.

-Men dette med mobbing i det offentlige rom er jo en av de utfordringene i livet som det jo er veldig viktig å være åpen om, poengterer foredragsholderen.

Lite mobbing på Åssiden

- Resultater fra høstens elevundersøkelser viser at det ikke er mye mobbing på Åssiden vgs., men hver enkelt mobbesak er likevel en for mye, sier rektor Ann-Mari Henriksen. Hun poengter at tema for planleggingsdagen var lagt lenge før den vonde mobbesaken fra Aurskog preget mediebildet

- Vi har jobbet aktiv mot mobbing i mange år. Dette er en del av skolens langsiktige arbeid med klassemiljø, sier Henriksen og skryter samtidig av innsatsen til skolens personale.

Inspirerte ansatte

- Dette var bra, og veldig nyttig, synes faglærer Espen Ruud.

-Selv om vi har fokus på dette med å skape et trygt læringsmiljø, var det noen tips å ta med seg videre, synes faglærerne Åste Rindal og Geir Arne Hansen.

Publisert 21. november 2014, oppdatert 24. januar 2015.