Til semifinale i kokkekunst

Tre elever fra kokk- og servitørfaget har gått videre til semifinale i Tine-cup. Nå trener de som aldri før.

Petter Antonsen (t.v.), Carine Kashindi og Robert Gabrielsen gliser bredt når de forteller om semifinaleplassen. Konkurransen er et samarbeid mellom Tine og  NKL (Norges Kokkemesteres Landsforening) og er lagt opp som tre steg der lagene må kvalifisere seg for hvert trinn. Semifinalen går i Oslo 20. November og finalen i Stavanger 23. Januar.

Landsomfattende

Den landsomfattende konkurranse som skal kåre Norges beste elever innen kokk – og servitørfaget.

- Målet er å motivere unge kokke- og servitørelever, og dermed inspirere til rekrutteringen i kokkefaget, skriver arrangørene i en pressemelding.

Samme råvarer

Elevene som melder seg på konkurransen, må alle bruke de samme råvarene. Kort fortalt skal det brukes sei i forretten, svinenakke i hovedretten og hvit sjokolade i desserten. Meieriprodukter fra Tine skal også med, siden Tine er sponsor og medarrangør.

Intens trening

Carin Kashindi utdanner seg til servitør og har ansvaret for å finne de rette alkoholfrie aperitiffene og borddekkingen. Kokkeleringen er det Petter Antonsen og Roger Gabrielsen som står for.

- Jeg er veldig glad for å komme videre. Det er stort å være blant de fem fra Østlandsområdet som er videre i semifinalen, sier Robert Gabrielsen. Petter Antonsen innrømmer at han også er veldig stolt. Sjansene videre vil de ikke si så mye om.

- Vi aner jo ikke noe om hvor gode de andre er, sier Petter Antonsen. De neste ukene vil elevene trene sammen tre ganger i uken. Uken før finalen vil det bli fulle gjennomkjøringer  av hele måltidet – så likt semifinalen som mulig.

Meny

Enkel panert seifilet med sellerikrem, tomatsalsa, mild salsa Verde, Creme Fraiche og sellerichips

***

Braisert svinenakke med gulrotkrem, stekt sopp

fløtesaus og potetkake

***

Hvit sjokoladepannacotta med blåbær/bringebærcouli, appelsinbåter med kanel og sukker

Publisert 4. november 2014, oppdatert 24. januar 2015.