Fargerik innvielsesfest

Elevene ved interiør og utstillingsdesign boltrer seg med 70-tallsdekor når de pynter til innvielsesfest.

Fredag skal skolens ansatte innvie det nyoppussede A-bygget og utfordret elevene ved interiørdesign til å stå for dekoren.

Vi åpner døren til aulaen for å ta en smugtitt på arbeidet, og blir stående et øyeblikk å måpe. Bordene er dekket og pyntet med servietter i gult, lilla og brunt. Scenen er ikke til å kjenne igjen med striper og buer i de samme farene. Her er gul løper i stedet for rød, og på den selvlagde baren skinner 70-tallets musikalske helter som aldri før.

- Dette har vært gøy! Det er flott å få et ekte prosjekt å utfolde seg på og å lage ting i virkelige størrelser, synes elev Lisa Malene Mørk Aasland. Også fag- og kontaktlærer Siv Heidi Hansen er fornøyd med de faglige utfordringene eleven får, og skryter av elev-veileder Beatriz Lyng som har hatt hovedansvaret for dekorprosjektet. Lyng bruker denne elevoppgaven som sitt hovedprosjektet i PPU-utdanningen sin (praktisk pedagogisk utdanning).

- Dette er et ideelt oppdrag. Det er faglig relevant fordi vi jobber både med stilhistorie og utstillingsdesign, forklarer hun.

Elevene gleder seg til å sette siste prikk over i´en fredag formiddag. Da skal alt være klart til at et hundretalls av skolens ansatte skal innvie bygget med middag og 70-tallsfest.

Publisert 10. februar 2015, oppdatert 19. juni 2015.