Elever hjelper NRK i ny dramaserie

NRK kom til Åssiden for å gjøre research til en ny dramaserie for ungdom.

- Vi skal lage en ny nett-dramaserie, og målgruppen vår er jenter 16 år. Det er veldig lenge siden NRK har laget en dramaserie for denne gruppen så derfor må vi ut og snakke med dem, forteller researcher Mari Magnus før hun låner med seg elever fra MK og påbygg for å snakke om vennskap, konflikter og verdisyn. Og elevene bød på historier og erfaringer fra egne liv.

Spennende å bidra

- Dette var veldig spennende, synes Gunhild Simonsen Mauritzson, Tina-Maria Krantz Andersen og Katrine Andersen. I ti minutter fortalte de om episoder fra egne liv om vennskap og konflikter.

- Det er jo gøy om våre historie kan være inspirasjon til innholdet i en dramaserie i NRK, og så var det gøy å se hvordan en researcher jobber, syntes Tina Marie.

- Hun var så lett å snakke med. Helt uten fordommer og viste stor interesse for alt vi hadde å forteller, supplerer Gunhild.

Åpne elever

-Utfordringen er jo å bygge tillitt så fort at elevene åpner seg og deler erfaringer og historier fra livet sitt i løpet av ti minutter, forteller Julie Andem etter å ha hatt to grupper inne.

I løpet av dagen fikk NRKs researchere Mari Magnus og Julie Andem snakket med elever i ulike aldre og fra ulike studieretninger.

-Elevene ønsket virkelig å bidra og var både åpne og positive, syntes Andem.

Eldre målgruppe

Researcherne forteller at NRK har hatt stor suksess med nett-dramaseriene Mia og Jenter hvor målgruppen er 10-12 år.

- Vi oppdaget at mange av seerne var eldre, derfor prøver vi nå med en ny serie for disse, forklarer Andem. Teamet har gjort mye research blan ungom i Oslo.

- Vi har noen temaer som vi lurer på om er typisk for Oslo-området, derfor er det viktig å snakke med disse ungdommene, forklarer Andem.

Publisert 23. januar 2015, oppdatert 19. juni 2015.