Fikk inn over 120 000 kroner

Åssiden vgs. har samlet inn mer enn 120 000 kroner til SOS Barnebyer i Swasiland.

Muna Ahmed og Luwan Habte i 1HSC er to av over tusen elever som samlet inn penger til SOS Barnebyer sitt prosjekt i  Siteki i Swaziland. Skolen har valgt å støtte den samme saken hvert år som et alternativ til operasjon Dagsverk.

- Dette er fantastisk bra, og fortsatt er det noen bøsser igjen som vi ikke har talt opp, forteller  Anette Wessel som er miljøkoordinator og ansvarlig for aksjonen ved skolen.

Hun minner også om at i år skal tre elever fra elevrådet få reise til Afrika for å oppleve hvordan SOS Barnebyer drives og hva pengene går til. Da kan de selv fomidle inntrykkene før neste års innsamlingsaksjon.

Hardt rammet

I det lille landet som ligger mellom Sør-Afrika og Mosambik er befolkningen hardt rammet av hiv og aids, og mange barn er foreldreløse. SOS barnebyen i Siteki ble offisielt åpnet i oktober 2010. I følge organisasjonens hjemmeside, bor det nå 135 barn her. I tillegg hjelper familieprogrammet 106 familier og mer enn 500 barn. Siden målet er at familiene etter hvert skal klare seg selv, får de blant annet støtte til å starte inntektsbringende aktiviteter.

Vanligvis får elevene fri en dag i forbindelse med slike prosjekt, men siden mange dager gikk bort i forbindelse med lærerstreiken tidligere i høst, må de nå gjøre jobben på fritida. Det har ikke Muna og Luwan hatt noe imot.

Glad for å hjelpe

- Det er et veldig bra tiltak å kunne hjelpe fattige barn. Når vi lærer om det på skolen er det større sjanse for at vi vil gjøre det som voksne, tror Muna Ahmed.

Luwan Habte synes også det er ba at skolen og elevene viser omtanke for barna i Swaziland.

- Og tenk hvordan de må oppleve å få slik hjelp! I Norge har vi det veldig bra, og da er det viktig å tenke på andre.

- For 300 kroner kan du gi mat og medisiner til en familie en hel måned. Det er inspirerende å vite at det nytter, synes miljøkoordinator Anette Wessel.

Publisert 13. januar 2015, oppdatert 19. juni 2015.