Lærerikt mesterskap

Når Østlandsmesterskapet for lærlinger går av stabelen, stiller elevene ved RM opp som assistenter.

- Ja, nå er vi litt slitne, bekrefter  Robert Gabrielsen. Han og fire andre har en liten pause ved oppvaskmaskinene rett før de skal inn til publikum og få en takk for dagens innsats.

Østlandsmesterskapet for kokkelærlinger går på omgang blant fylkene. I år var det Buskerud sin tur til å arrangere, og valget falt på Åssiden videregående skole. Tidligere elev ved skolen, Tom Andre Engebretsen, kommer nå fra Kokkenes Mesterlaug Drammen, og  er komiteleder for mesterskapet.

Moderne fasiliteter

- Det er jo blitt så fint her! Nå har skolen et moderne kjøkken. Elevene som går her nå er heldige. Slik var det ikke i min tid, ler Engebretsen.

Christer Johnsen, nikker enig. Han gikk ut to år senere, og er nå konditor på Quality hotel Expo på Gardermoen. I dag stiller han også opp på vegne av Kokkenes Mesterlaug.

- Det er hyggelig å være tilbake, synes Christer. Begge får en klem av ”gamlelæreren”, Sølvi Haugen.

Servitørene fikser pynten

Litt tidligere treffer vi Patricia Zilionyte og Carine Kashindi som pynter bordene med rosa roser. Martine Lysaker Hansen er også fornøyd med en annerledes skoledag.

-  Jeg synes vi lærer ganske mye av dette. Og så får vi trent på de teknikkene vi skal bruke både når vi dekker på og  rydder av bordet , sier hun. Faglærer Sølvi Haugen er også godt fornød med gjennomføringen og den treningen elevene får.

Bra av  Buskerud

Lærlingene som konkurrerer representerer følgende laug:  Oslo, Akershus, Vestfold, Østfold , Hedmark Oppland og Buskerud. De har vunnet de innledende rundene i sine byer for å komme til Østlandsmesterskapet.

Råvarene de fikk til disposisjon denne gang, var: Sterlingkveite, østers, okse-ytrefilet, oksekjake, mango, kesam og sagogryn. Laget fra Oslo trakk det lengste strået i konkurransen, og Buskerud-laget (fra Hønefoss) fikk en fin 2. plass.

Publisert 9. januar 2015, oppdatert 24. januar 2015.