Klare for Zimbabwe

Om to dager og 14 flytimer vil tre elevrådsrepresentanter få oppleve SOS sine barnebyer Zimbabwe.

Utenfor kontoret til prosjektleder Anette Wessel går praten lett om vaksinene de har tatt, mellomlandinger og turprogram. Andrea Rafn Hansen (RM), Alexandra Alm (HO), Bjørn Solli (MK) er de tre heldige elevrådsrepresentantene som ble valgt for å få se hva pengene som ble samlet inn til SOS Barnebyer går til.

Utvelgelsen

- Det har vært søknadsskriving og intervjurunder, så disse tre tror vi passer veldig godt for oppdraget, forteller Wessel og innrømmer at hun også er veldig spent.

Dette blir også hennes første tur til Afrika.

- Jeg har besøkt barnehjem i Tsjekkia tidligere. Vi kan nok vente oss sterke opplevelser, sier Wessel.

Fredag 6.mars bærer det av sted. 14 timer på reise med mellomlanding i Etiopia.

- Det er derfor vi må ha vaksine mot gulfeber, skyter Bjørn inn. Sykdommen finnes i Etiopia men ikke i Zimbabwe, som selvfølgelig er redde for å få den, forklarer han.

Faglig relevant

- Jeg er veldig klar over at dette ikke er en kosetur, men mer som en jobbreise. Det kan bli vanskelig å ta inn sterke inntrykk og følelser, tror Andrea som går Restaurant og Matfag og vil legge spesielt merke til det som handler om ernæring.

Alexandra går Helse og Oppvekst og vil ha et spesielt fokus på helseforholdene og de sosiale omgivelsene barna vokser opp i.

- Jeg er veldig spent på å se hvordan prosjektet vi har samlet inn penger til fungerer. Lærerne på Helse og oppvekst vil at jeg skal formidle veldig mye av det vi ser og opplever når jeg kommer tilbake, forteller Alexandra.

Bjørn fra Medier og Kommunikasjon vil ha et spesielt ansvar for foto/video.

- Det blir nok en opplevelse på bade god tog vondt. Gjennom media vet vi jo en del om fattigdommen de lever i, men har likevel en distanse til det. Det blir viktig å høre folks historier selv, og ikke gjennom media eller SOS Barnebyer, sier Bjørn. Han lover å holde skolens hjemmeside oppdatert med bilder og video så sant internettforholdene gjør det mulig.

Les mer om skolens innsamlingsaksjon her:

assiden.vgs.no/Nyheter/Skolearet-20142015/SOS-Barnebyer/

Publisert 4. mars 2015, oppdatert 19. juni 2015.