Populære kundedager

Hver torsdag og fredag trener vg3-elevene på å drive hudpleiesalong. Da har du sjansen til å få gode behandlinger for en billig penge!

- Dette er kjempebra! Jeg er imponert over hvor flinke de er, sier Hege Bakkerud. Hun har akkurat fått ansiktsbehandling av Camilla Alexandra Røsnes og er strålende fornøyd. Bakkerud har passet på å benytte tilbudet tidligere også. Både fotpleie og ansiktsbehandling.

- Det er klart det er litt forskjell på å gå til en salong i Drammen. Dette er tross alt en skole, men nivået er høyt og de bruker gode produkter, sier hun og skryter av den rolige atmosfæren og hvor godt hun blir tatt imot.

Viktig trening

Camilla Alexandra Røsnes går siste året på hudpleieutdanningen og vil søke jobber som hudpleier til våren. Hun er veldig glad for kundedagene.

- Vi lærer så mye av det. I tillegg til å trene på behandlingene, trener vi på kommunikasjon med kunden og å håndtere kassa. Egentlig alt det man gjør i en vanlig salong.

Første gang

Uken før har vg2- elevene hatt sitt første møte med fremmede kunder. Sju av elevene var  oppe til sin første prøve i ansiktsbehandling.

- Da søker vi etter frivillige modeller, forklarer lærer Kari Marie Dalegården.

Swati Verma er en av elevene som innrømmer at hun er litt bekymret for om hun kommer til å huske alle de ulike bevegelsen til ansiktsmassasjen. Hun starter med en lett ryggmassasje.

- Vi kaller det velkomstmassasje sier hun og forklarer at det får kundene til å slappe ekstra godt av.

Grundig behandling

Så er det ansiktets tur.  Gammel sminke fjernes med en lunken klut og lette, raske bevegelser. Swati spør om alt fra medisinbruk, kosthold og allergier. Det høres profesjonelt ut. Hun går videre med eksfoliering  – en type hudrens som fjerner de døde hudcellene. Hun Kremen maseres forsiktig inn huden. Etter hvert går hun i gang med ansiktsmassasjen. Om hun glemmer noen bevegelser, kan i alle fall ikke kunden merke det.

- Jeg må bare diskutere hvilken maske vi skal bruke, sier Swati og søker råd hos læreren før hun kommer tilbake med tre ulike kopper og pensler. Kinnene får noe som skal gi ekstra fuktighet, mens haken som har større porer – får en egen for det.

- Så bruker jeg en hvit leirmaske over kinnbena hvor huden er mer sensitiv, forklarer hun.

Manikyr

Manikyr krever ekstra nøyaktighet. Veronica Bredesen, Anne Maren Myhrvold, Madelene Grønvold, Swati Verma, Jenny Hofton og Ida Løkke Olsen (bildet med alle) lakkerer hverandres negler. Anne Maren stortrives på hudpleierutdannelsen.

- Vi har veldig flinke lærere og flotte lokaler og fasiliteter, skryter hun. Akkurat nå drømmer hun om en vakker dag å starte egen salong sammen med klassevenninne Veronica (Bredesen). Det morsomste er ansiktsbehandling hvor vi lærer mye spennende om ulike hudtyper, synes hun.

Er du interessert i å vite mer om tilbudene til hudpleiesalongen kan du ta kontakt på

telefon 32246190

Publisert 25. oktober 2014, oppdatert 19. juni 2015.