Full fart på designmesse

Aulaen i A-blokka krydde med nysgjerrige ungdomsskoleelever da Design og håndverk inviterte til messe.

Det var knapt ledige stoler når lærere og elever informerte om de mange utdanningsmulighetene under Åpne dag. Etter en felles presentasjon fikk ungdomsskoleelevene boltre seg fritt blant mange ulike stands. Både skolens egne linjer og lokalt næringsliv var godt representert, mangfoldet inkluderte alt fra strikking til utstopping, håndverk med tre, kostymer og frisørdukker.

Fargerike kostymer

Det manglet ikke på farger og spenstige design, i hvert fall ikke hos Tina (17) og Mina (18) fra tekstil og design på vg2. I kledd kostymer fra topp til tå kunne de ivrige fortelle om skolehverdagen. I løpet av dagen har de hatt mange skuelystne innom utstillingen.

– Messen har vært veldig koselig. Elevene har kommet og vært veldig nysgjerrige, sier Tina. Videre forteller hun engasjert om de fargerike klærne.

– Vi driver med noe som kalles cosplay. Vi kler oss ut som figurer fra bl.a. japanske serier. Det er kult å få vist frem klærne, vi lager dem også til ulike cons (sammenkomster).

– Og alt har vi laget selv, presiserer Mina.

Fikk prøve seg som frisør

Aktiviteten var høy hos standen til frisørenes opplæringskontor i Buskerud, der elevene fikk prøve seg som ekte frisører. Utstyrt med saks og kam fikk de sitt første møte med yrket, under oppsyn av kyndige veiledere. Kundene besto av flere dukker med lange lokker. Jentegjengen Nora-Elise (14), Fatima (14), Malin (14) og Stina (14) var noen av de som fikk prøve seg med saksen i hånda.

– Det var litt skummelt først, forteller Malin.

­– Men veldig gøy. Dette har jeg aldri gjort før, legger Nora-Elise til med et smil.

Videre forteller de ivrig om opplevelsene under åpen dag. Veldig ulikt en vanlig dag på ungdomsskolen, og messen ble beskrevet som både annerledes og spennende.

– Dette er en veldig bra måte å gjøre det på! Her er det folk som vet mye, og som vi kan stille spørsmål, til sier Malin.

– Vi kan faktisk se hva det handler om, ikke bare at noen står og forteller, påpeker Nora-Elise.

Alle fikk de en god opplevelse under messen, og tar med seg nyttige erfaringer før skolevalget neste år. På spørsmålet om hvordan de ville beskrive dagen, svarer de i kor.

– Morsomt, gøy og lærerikt!

Av: Aleksander Jæger og Hanne Helgerud (foto)

Publisert 21. mars 2015, oppdatert 19. juni 2015.