Første skoledag for 1170 elever

Det var flaggheis og storinnrykk på Åssiden vgs i dag. De aller fleste elevene møtte opp til tilbudt skoleplass.

- Alle utdanningsprogram er oversøkt og vi har lange ventelister også i år. Det var derfor viktig å få registrert hvorvidt elever som har takket ja til skoleplass faktisk har tenkt å benytte plassen sin. På grunn av streiken er det nå ekstra pågang fra elevene som står på venteliste, og en rekke foresatte tar også kontakt. De lurer på hva som skjer fremover. Det at vi fikk en administrativ registrering gjennomført til tross for streiken, gjør at ventelisteelever får evt. tilbud om skoleplass så raskt som mulig, forteller rektor Ann-Mari Henriksen.

Åssiden vgs har dette skoleåret hele 1397 primærsøkere til 1170 skoleplasser, av disse er 818 gutter og 579 jenter.

Venter du på tilbud?

Så fort det blir ledige plasser, tar skolen kontakt med elever på venteliste. Dette gjøres fortløpende og daglig.

Annerledes skolestart

Skolestart ble annerledes i dag for mange elever og ansatte pga streiken. Enkelte avdelinger og klasser er hardt rammet, mens andre igjen har fått en tilnærmet normal første skoledag. Det vil bli avdelingsvise forskjeller også i dagene fremover.

Oppdatert informasjon legges på skolens hjemmeside daglig, senest kl. 06:30 hver morgen.

Publisert 18. august 2014, oppdatert 24. januar 2015.