Forkurs i matte oversøkt

Det ble kamp om plassene på årets forkurs i matematikk for elever på allmenn påbygg.

- Det er andre året på rad vi gjennomfører et slikt forkurs, forteller fagkoordinator Line Johnsen. Det var langt flere elever på allmenn påbygg som søkte på forkurs enn det var plasser til.

Erfaringstall viser at mange av elevene som har karakter 3 eller lavere strever med å bestå matematikkfaget. Elevene har også på tidspunktet påbygningskurset starter heller ikke hatt matematikk på minst ett skoleår. - Det er interessant at mange elever med gode matematikkarakterer fra VG1 også har søkt. De blir dessverre ikke prioritert denne gangen, men vi må vurdere et tilbud også til denne elevgruppen, sier Johnsen.

Starter med frokost!

Kurset går over seks tirsdager i både 1. og 2. økt. Alle starter kl. 07.30 på morgenen med felles frokost. Deretter gjennomføres stasjonsundervisning med grunnleggende ferdigheter med oppgaveløsing/gjennomgang av lærestoff på slutten av økta.

Publisert 9. september 2014, oppdatert 24. januar 2015.