Stortrives på biblioteket

Biblioteket i A-bygget har fått en aldri så liten ansiktsløftning og er en oase i hverdagen for både elever og lærere.

- Biblioteket fungerer som et hjerte i skolen, mener bibliotekarene Rigmor Støa og Else Dahl. I så måte har denne skolen to hjerter. Både i A-bygget og G-bygget er det bibliotek hvor elevene kan kose seg med gode romaner og spennende magasiner – eller de kan få hjelp til å finne nyttig fagstoff til skoleprosjektene.

Drømmejobb

Og bibliotekarene synes de har verdens beste jobb.

- Det er så mangfoldig. Og så får man så fine møter med både elever og kolleger, sier Rigmor og passer på å skryte av den nye runde, røde sofaen som skolen fikk kjøpt brukt.

Bibliotekarene er opptatt av å styrke elevenes grunnleggende ferdigheter gjennom bl.a. leseprosjekter i flere klasser.

- Jeg føler jo at jeg kan være med å gjøre en forskjell når jeg får ta del i elevenes læringsarbeid. Og så er det fantastisk når man kan bidra til økte leseglede, sier Else Dahl.

En magisk verden

Erik Kolstad har slengt seg ned i den nye røde, runde sofaen med en avis mens han venter på at elevene skal komme. Han underviser i norsk, engelsk og samfunnsfag på TIP og HO, og er en av de flittige brukerne av biblioteket.

- Dette er jo en flott møteplass for både elever og lærere. Og så er det jo fantastisk å få komme inn i Rigmors magiske verden, ler Kolstad, og roser bibliotekaren som står ved hans side.

Katarina Myrberg dingler med bena i den ene sjeselongen og drømmer seg bort i et magasin. Hun går vg1 på Design og Håndverk, men nå har hun fordypet seg i et bilmagasin.

- Det er jo så bra utvalg, både av magasiner og bøker, skryter hun. Og jo, hun er nok mer enn gjennomsnittlig interessert i biler.

- Og så er det så behagelig å være her, legger hun til.

Hyggelig å gjøre lekser

Caroline Beckmann Bjørhuus og Helene Husum går også på Design og Håndverk.

- Jeg bare elsker dette stedet! Spør du etter en bok hun ikke har, så bare bestiller hun den, skryter Caroline. Helene nikker.

Noen hakk nærmere døra sitter Wilman Diaz fra TIP og Natalia Grzybazyk fra frisørlinja, bøyd over en datamaskin. De har lånt et spill som må testes ut, men Natalia forteller at hun gjerne kommer hit til biblioteket for å gjøre lekser etter skolen. Det er så hyggelig. Men skal hun låne noe, går det i magasiner og spill.

Publisert 20. oktober 2014, oppdatert 18. februar 2015.