Vant skolemesterskap i pølselaging

To elever fra Vg2 Matfag ved Åssiden vgs vant skolemesterskapet i pølselaging i NM i kjøttprodukter.

vinnerne av skolemesterskap i pølselaging

NM i kjøttprodukter er en årlig konkurranse hvor norske kjøttbedrifter inviteres til bedømming. Det er imidlertid første gang det arrangeres skolemesterskap i pølser. Syv skoler tok utfordringen og stilte i konkurransen. Produktene har blitt bedømt av dommerne på lik linje med andre produkter innsendt til NM. Deltakerne har vært:

  • Stranda vidaregåande skule: Alperittpølse. 
  • Åssiden videregående skole: Lammepølse. 
  • Godalen videregående skole: Pølse. 
  • Greveskogen videregående skole: Rostbratwurst. 
  • Storhamar videregående skole: Storhamar pølsa.
  • Time Vidaregående Skole: Kyllingpølse m/chili og ost. 
  • Strinda vgs skole: Grillpølse med bacon og ost  

Vinnerproduktet i Skolemesterskapet ble altså lammepølse fra Åssiden videregående skole. På bildet over ser du vinnerne, Christoffer Schou til venstre, og Snorre Nevjar Evensen til høyre. Bildet er hentet fra Jobb i matbransjens facebookside, hvor det bl.a. sto å lese: «Om vinneren i Skolemesterskapet hadde vært med i ordinær konkurranse hvor kjøttbedriftene deltar så hadde den oppnådd medalje, og vært blant topp 5.»  På facebooksiden kan du også se øvrige resultater fra årets NM.

Å konkurrere er viktig for mange. For skolene har konkurransen betydd at de kan konkurrere mot hverandre, men også mot de profesjonelle bedriftene. Og det har de vist at de kan!

 


Publisert 30. mai 2014, oppdatert 15. august 2014.