Tine cup 2014

Et lag fra Restaurant og matfag ved Åssiden vgs deltok i finalen i årets Tine cup i Stavanger, og tok en hederlig 4. plass.

Deltagere og lagleder i Tine cup 2014

Laget vant regional finale, som ble arrangert på Vestby vgs. i november, og deltok derfor i landsfinalen i Tine Cup som ble arrangert i Stavanger 13. og 14. februar. Elevene går vg2 kokk og servitørfag og bestod av f.v. Tania Petersen, Maggie Kashindi og Helene Wiger. De hadde med seg Ingeborg Beyer Olaussen som lagleder.

Elevene reiste torsdag med fly, for så å bli innlosjert på Solatrand hotell. På torsdag kveld var det nordisk aften på hotellet, som var en overraskelse. Her var det flotte retter som var laget av kokker fra alle de nordiske landene. En meget vellykket aften, sponset av Tine.

Fredag var det klart for konkurranse. Jentene startet opp kl. 09.00 og skulle levere 1.rett kl. 12.00. Det var en liten stund de var veldig nervøse, da de hadde problemer med ovnen, men de reddet seg inn og alle rettene ble servert til riktig tidspunkt, og var meget flott lagt opp og tilberedt. Alle tre leverte meget gode resultater, og ble litt skuffet da de ikke kom på pallen. Men laget kom tross alt på 4. plass av totalt 39 innmeldte oppgaver til én konkurranse, noe som må sies å være en hederlig plassering!

En tallerken med to skiver kjøtt dandert med grønnsaker rundt.

Dette er hovedretten jentene serverte på konkurransen. Meget pen og appetittlig hovedrett.

Publisert 21. februar 2014, oppdatert 12. juni 2014.