Skolefrokost for elever på DH, HO og TIP

Tirsdager og torsdager er det gratis frokost for elevene ved avdeling for Design og håndverk, Helse- og oppvekst og Teknikk og industriell produksjon.

Elever som sitter og spiser rundt et bord

Det er en kjent sak at mange elever hopper over frokosten. Og det er ingen tvil om at mette og opplagte elever er mer mottakelige for læring. Det har vist seg at mange ønsker å spise dersom det er mulig å få frokost på skolen. Skolefrokosten sørger for sunne alternativer gjennom en buffé med variert pålegg, frukt, grønnsaker, grovt brød og melk. Tirsdager og torsdager kl. 09.00-09.30 får nå elevene på DH, HO og TIP dette tilbudet. Det startet med avdeling TIP i 2011, og nå er tilbudet altså økt til å omfatte tre avdelinger. 

Åssiden videregående skole er en av pilotskolene i forhold til helsefremmende arbeid i videregående skole. Tilbudet om frokost er en del av en strategi for folkehelse rettet mot ungdom13–23 år. Elever i videregående utdanning er den primære målgruppen for handlingsplanen.

Her kan du lese mer om strategi for folkehelse i Buskerud 2010-2014.Publisert 17. februar 2014, oppdatert 12. juni 2014.