Restaurantbesøk med historisk vri

Vg2 - elever på MK underviste medelever med utstilling på langbord med damask.

Fire elever ved et bord med en utstilling, hvor to av dem foreleser for de to andre.

Mandag 26. mai ble Vg1- elevene på MK invitert til å besøke "restauranter" fra en rekke historiske epoker. Dette var del av en oppgave Vg2 - elevene har hatt i faget uttrykkshistorie. De skulle skape et konsept for et spisested med utgangspunkt i en historisk epoke, og hente inspirasjon, design og uttrykk fra denne. Dette skulle gjøres i løpet av to uker.

Elevene skulle ved slutten av prosjektet levere tre produkter: Et navn og en logo til restauranten, et menykort og dessuten et moodboard, som er en type collage bestående av bilder, tekst og eksempler på gjenstander i en komposisjon. De tre elementene skulle henge godt sammen både visuelt og formmessig.

Det hele ble så presentert for førsteklassene på damask på et stort, sammenhengende langbord. Andreklassingene fikk to minutter på å presentere restauranten sin for hver av førsteklassingene. Hele tiden flyttet tilhørerne seg en plass til høyre, og fikk slik hele tiden besøke en ny restaurant.

Kreativiteten blomstret, og alle restaurantene på langbordet ble tilsammen en flott, fargerik utstilling. Det ble en lærerik og inspirerende stund for førsteklassingene, som lærte mye av både uttrykks- og verdenshistorie gjennom å besøke restauranter fra antikken frem til vår tid.

To elever ved et bord med en utstilling, hvor, en av dem foreleser for den andre.

To elever på hver sin side av et bord, hvor den ene foreleser for den andre.

En smilende elev som viser frem en restaurant - utstilling

Foto bilde 4: Sverre Mathias Glenne

Publisert 27. mai 2014, oppdatert 25. juni 2014.