Praksisdager for rundt 1200 elever

I løpet av fire dager har rundt 1200 ungdomsskoleelever besøkt Åssiden vgs. for å bli nærmere kjent med aktuelle utdanningsprogram.

Hensikten er å bidra til at elever i 10. klasse foretar riktig valg av videregående opplæring. - Dette er veldig moro og ikke minst svært viktige dager for ungdomsskoleelevene og for oss. Her får ungdommene en hel dag til å prøve ut utdanningsprogram de vurderer å søke på. For oss er det viktig å få frem programfagene spesielt. I yrkesfaglig utdanningsprogram skal elevene lære både teori og praktiske ferdigheter i ulike fag. Vi har satt sammen programmet nettopp for å få frem dette, forteller utviklingsleder Dag Ebbe Helgerud, som står i spissen for organiseringen av disse dagene.

Stor innsats

- Det er nedlagt en formidabel innsats i forberedelsene og gjennomføringen av praksisdagene her på skolen. Tilbakemeldinger fra elevene er at de har hatt flotte dager. Alle avdelingene har gjort et strålende forarbeid, sier han.

Prøve seg i praksis!

Ungdomsskoleelevene fikk reelle oppgaver knyttet til utdanningsprogrammet de valgte å teste. For eksempel fikk elever som besøkte utdanningsprogram for Teknikk og industriell produksjon prøve seg på sveising og bruk av dreiebenk. Elever som besøkte medier og kommunikasjon fikk lage kalender eller plakat, på avdeling for Bygg- og anleggsteknikk fikk de prøve seg på bl.a. muring, pussing og snekring, og på restaurant- og matfag var det matlaging og servering som sto i fokus for dagen.

Se bilder fra praksisdagene her:

To elever i arbeidsdress, den ene med verneutstyrTo mannlige elever som jobber ved en verkstedbenkEn mannlig elev som lager mat i en kjeleog i bakgrunnen en kvinnelig elev som bakerTre mannlige elever som lager mat ved en komfyr

Publisert 29. november 2013, oppdatert 25. juni 2014.