Medie-elever tester yrkeslivet

Skisprinten har vært en spennende opplevelse for elever på Medier og kommunikasjon. På oppdrag fra World Cup Drammen har de fått prøvd seg på yrkeslivet.

Elever fra Mk intervjuer marit Bjørgen under sSkisprinten

Elevene ble delt opp i forskjellige team med fokus på tekst, foto og film. På denne måten fikk de oppleve hvordan det er å jobbe under et stort arrangement.  Filmteamene ble utfordret til å dekke ungdomssprinten og barnerennet samt folkelivet i Drammen. 

– Jeg syns det var gøy og være med på noe annerledes enn det vanlige. Vi fikk tilgang til ”mixed sone” der vi var tett innpå kjente skiløpere. Teamet mitt fikk blant annet intervjue Åge Skinstad, sier Helene Gladheim med stort smil om munnen. 

På samme måte som filmteamet, hadde tekst og foto ansvar for å dekke både skisprinten og folkelivet. De fikk prøvd seg ute i den virkelige verden ved å intervjue kjente personer som Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla. – Det var hyggelig å være en del av skisprinten. Det var lærerikt og veldig nært slik yrkeslivet egentlig er. Det er et bra tiltak, synes Aleksander Jæger. 

Gå inn på FIS WorldCup Drammen's sider og se flere av elevenes intervjuer og artikler.

Publiserte fra pressesenteret

Noen andre som fikk testet seg ute i yrkeslivet, var jentene som hadde ansvaret for sosiale medier. De jobbet med publisering på blant annet Facebook og Twitter. Sammen med journalister fra Åssiden vgs, samt norske og internasjonale journalister oppdaterte de fra pressesenteret til skisprinten. 

–Når du publiserer noe vet du at informasjonen du deler går ut til folket. Mange av leserne hadde ikke mulighet til å besøke skisprinten selv, så fortløpende informasjon til dem var viktig. Det var spennende og lærerikt for oss, forteller Elisabeth Skavik. 

Redaksjonen i arbeid under Skisprinten, hvor flere MK elever deltar

Elevene har i forkant fått god hjelp av faglærere og endelig var det tid for å prøve det ut i praksis. Lærer Arne Rostad er veldig stolt av jobbene elevene har gjort.

– For meg var det veldig givende og morsomt å se elevene jobbe på et så profesjonelt nivå. De stresset ikke og var engasjerte i oppgavene sine, samt tøffe i situasjoner for å få nødvendige intervjuer, sier han. – Jeg er stolt av hele gjengen. Det blir mye læring i å jobbe på denne måten, Elevene jobber på samme premisser som de profesjonelle og leverer i samme kvalitet som de proffe gjør. Jeg tror både elever og lærere syntes det var gøy å teste seg ute i det virkelige livet.

Tekst: Gine Frydenberg & Mahira Karim 

Foto: Åssiden vgs, Medier og Kommunikasjon  Publisert 7. mars 2014, oppdatert 12. juni 2014.