MK dekker skisprinten!

Når årets skifest går av stabelen fra i ettermiddag, er elever fra Medier og kommunikasjon med på å dokumentere begivenheten.

Det er 10. gang FIS WorldCup Drammen arrangeres, og i år skal elever fra MK være med og dokumentere begivenheten. Elevene er inndelt i team som skal dekke de ulike rennene, og hver elev har ansvar for film, tekst eller foto. Dessuten vil det i år være mulig å følge sprinten på sosiale medier.

Elisabeth, Ingrid og Christine (bildet under) fra Vg2 har ansvar for denne biten. De skal holde folk oppdatert på hva som skjer via Facebook og Twitter. De tror dette blir en spennende opplevelse. - Og så det blir det annerledes: Samtidig som vi må planlegge det vi skal gjøre, er det mye vi må ta på sparket. Uansett må vi jobbe tett med de elevene som tar bilder, sier jentene. - Og så er det jo første gang sosiale medier er med i sprintsammenheng, så vi må finne ut av mye selv. Men det er gøy at det er satt opp et slikt team. – det vil jo også dra et yngre publikum. Fra neste år har vi hørt at også Instagram skal være med.

Alle elevene skal ha base på Strømsø vgs under sprinten, men de blir store deler av tiden å finne i felten, hvor de skal gjøre intervjuer, filme og fotografere. De blir en del av Pressesenteret, siden de får tildelt et visst antall krediteringer som gir dem adgang dit. Dette synes jentene er ekstra morsomt.

Tre jenter foran en laptop

Arrangementet starter allerede i ettermiddag, med ungdomssprint og barneskirenn, før verdensstjernene skal i ilden i morgen. Og elevene skal være tilstede hele veien.

De har jobbet mye med planleggingen, og er godt forberedt når de nå drar av sted for jobbe med å dekke en av de største, årlige begivenhetene  i  Drammen. Da gjenstår det bare å ønske lykke til!

En gruppe elever rundt et bord som spiser pizza.

Her nytes et pizza-stykke før de setter kursen mot sentrum.

Publisert 4. mars 2014, oppdatert 12. juni 2014.