Lekteren fra TIP er i bruk!

Forrige skoleår ble det konstruert en lekter på TIP. Lekteren ble fraktet nordover, og er blitt tatt i bruk til flere formål.

En lekter ved siden av en båt på vannet

I fjor vinter sto Thomas Myrholt, elev fra Vg2 på TIP, i bresjen for et prosjekt med en egenkonstruert lekter 

Målet var at lekteren skulle kunne gjøres praktisk bruk av, og det er morsomt å se at den i høyeste grad har kommet til nytte.

Thomas forteller: «Nå ligger lekteren fint på vannet i nord. Den ble fraktet nordover til Hommelstø i Brønnøy på en lastebil påsken 2013, hvor den ble løftet rett på vannet. Den har kommer godt med i oppussingsarbeidet på hytten vår. Eneste mulighet for å komme til hytten vår er sjøveien, dette var også èn av grunnene til at vi startet dette prosjektet. Lekteren er blitt lånt bort et par ganger til naboer som alle skryter veldig av hvordan den ligger i vannet og hvordan den er å håndtere. Den er også blitt brukt flere ganger som dykkebåt. Og til sommeren gjøres den om til en skikkelig party-båt, med partytelt, grill og solsenger. Dette har vært et veldig morsomt prosjekt, og spesielt kult å se noe en selv har laget bli brukt til noe nyttig. Og jeg anbefaler andre å starte på TIP fordi det er veldig spennende arbeid!» 

Thomas tok flere eksamener som privatist mens han gitt på 2IT, for å kunne starte direkte med høyere studier etter to år. Han tok noen fag på Vg1 og resten på Vg2 mens han fullførte sin videregående utdanning på Åssiden vgs., med flotte karakterer.  Han går nå på Norges Handelshøyskole i Bergen, og er kanskje den yngste studenten der.  Han kan ikke få fullrost lærerne på IT, som var fleksible og behjelpelige med skolerelaterte spørsmål underveis, slik at han kunne oppnå studiekompetanse allerede etter to år.

Under kan du se flere bilder av lekteren etter at den forlot TIP:

En ung mann som står foran en lekter på et lasteplan

En lekter som løftes av en heisekran

En snødekt lekter som ligger i vannkanten

Foto: Thomas Myrholt


Publisert 16. desember 2013, oppdatert 25. juni 2014.