Lager kulisser til teaterforestilling

Elever på Vg1 Bygg og anleggsteknikk er i full gang med kulisser til Drammen Operakors forestilling Spelemann på taket.

Musikalen Spelemann på taket spilles i Drammen Teater fra 10. april, og elever på Vg1 BAT her ved skolen har vært med og bygget kulissene. Kulissebyggingen inngår som en del av Prosjekt til fordypning, et fag som gir mulighet til å prøve ut enkelte eller flere sider av aktuelle lærefag innen relevante utdanningsprogram.

Panpeth Intharaksa, Lars F. Pettersen , Benjamin Espegard og Lars M. Stensen (bildet under) er fire av elevene som har deltatt i dette. Via kulissebyggingen synes de at de har fått mange varierte arbeidsoppgaver : -Det er mye forskjellig vi gjør. Vi lærer å snekre og male og å bygge stillaser. Og det er mer motiverende å bygge noe vi vet skal taes i bruk, da blir vi enda mer opptatt av å gjøre det nøye, sier de.- Vi må male vegger og møbler slik at de ser gamle ut, for det skal jo forestille å være i et annet hundreår, og det krever jo også mer av oss!

Lærer Per Arthur Kristensen står i spissen for prosjektet, og han er svært så fornøyd med jobben guttene har gjort. Til uka skal de ned i teateret og sette opp kulissene, og da får de også være med på generalprøven av forestillingen.

Fire mannlige BAT - elever i arbeidsklær.

Flere elever og ansatte bidrar

Per Arthur Christensen er primus motor for forestillingen, og deltar selv sammnen med flere andre ansatte. Eva Beate Dahle, Karin Hansen, Henrik Caplan Strand og Marianne Johansen står alle på scenen i ulike roller. Anne Britt Meese er scenograf og har designet plakater etc.

Også andre elever har deltatt i forberedelsene: Vg2 Design og håndverk, med lærer Siv Heidi Hansen i spissen, har brukt forestillingen i en stor oppgave med design av scene.

Om forestillingen

Musikalen Spelemann på taket er historien om melkemannen Tevye som lever i en jødisk landsby i Russland rundt 1900.

Du kan lese mer på Drammen Operakors Facebook-side.

Forestillingen arrangeres av Operaverket Buskerud as i samarbeid med Drammen Operakor. Forestillingene er 10,11,12,23, 24 og 25. april. Alle som er interessert i teater eller har lyst til å se resultatet av elevenes innsats, kan kjøpe billetter i Drammen teater.

Under kan du se flere bilder av kulisse-byggingen.

Publisert 2. april 2014, oppdatert 25. juni 2014.