Kick-off med Per Sundnes!

Til våren blir det Åssiawards i regi av elevene på Medier og kommunikasjon. Fredag fikk de en skikkelig vitamininnsprøytning for å komme i gang.

Per Sundnes, elevenes prosjektleder Katja Stachowicz Jonassen og lærer Hilde Hummevoll

Det er planen at prisutdelingen Åssiawards skal bli et årlig arrangement, og i år går det av stabelen 29. april på Union Scene. Elevene på MK skal konkurrere i kategorier som film, bilde, lyd og grafisk design, alt innhyllet i show og glamour.

Som en pangstart på planleggingen elevene nå skal i gang med, ble Per Sundnes invitert til skolen sist fredag for å snakke om å skape noe om til en success. Som journalist og tidligere "Grand Prix - general" hadde han rikelig å høste av da han tok for seg emnet. Han var den som klarte å snu konseptet, slik at vi fra stadig å ligge på jumboplass fikk en suveren vinner i 2009 med Alexander Rybak. Dessuten har han også bakgrunn som lærer i mediefag.

Elevene på MK var verter og vertinner for Sundnes, og før foredraget fikk han en omvisning av dem. Blant annet fikk han se kjøleskapet deres, som de er svært så stolte av!

Vitamininnsprøytning

Det ble et par inspirerende timer krydret med filmsnutter fra diverse MGP- opptredener og Sundnes' treffende kommentarer. Etter foredraget fikk de mulighet til å spørre ham spørsmål direkte, noe mange benyttet muligheten til. Som lærer og initiativtager til arrangementet, Hilde Hummelvoll, uttalte: Det var en skikkelig vitamininnsprøytning!

Selv har Sundnes ikke vært redd for å gå løs på krevende og tilsynelastende umulige oppgaver, og han oppfordret elevene til å tenke stort:

- Sett dere høye, hårete mål! Gjør det gøy! La det aldri bli et dødpunkt!

Elevene skal nå igang med å lage arbeidsgrupper for alt fra reportasjer til underholdning. Og ikke minst skal programledere velges.

Han anbefalte alt annet enn flat struktur, og ba elevene tenke på hvem som er best på hva når oppgavene skal fordeles. Dessuten oppfordret han dem til å gjør hverandre gode og dyrke frem hverandres beste sider. -Vær en team-builder. Vær raus! Ikke drep idéene! var noen av rådene de fikk med på veien. Og med hensyn til valg av artister til eventen, anbefalte han elevene å tenke lokalt.

Arrangementet har selvsagt en prosjektleder – det er Katja Stachowicz Jonassen i 3MKB. Hun takket Per Sundnes med blomster under fredagens kickoff (bildet), hvor navnet på prisutdelingen for første gang ble avslørt. Sammen med Hummelvoll sprettet Sundnes konvolutten: -And the winner is: Åssiawards, annonserte han høytidelig.

Og statuetten skal hete, ja, var det noen tvil… Åsskar!

Per Sundnes med flere elever foran et åpent kjøleskap.

Stolte medieelever viser Per Sundnes kjøleskapet sitt!

Publisert 21. januar 2014, oppdatert 25. juni 2014.