Imponerende Åsskar - utdeling!

Årets ÅssiAwards ble et kjendisspekket show med høy glamfaktor, profesjonelt gjennomført av elevene.

Fire kvinnelige medie-elever mottar pris for Årets Åsskar

Det var historiens største og mest vellykkede MK-arrangement som ble gjennomført for fullt hus på Union Scene 29. april. Elevene fikk virkelig vist hva de er gode for.

Helt fra åpningsnummeret med egenproduserte scener fra "Pirates of the Carrebean" og "Titanic", til avslutningen med tittelmelodien til James Bond filmen Skyfall, var showet en strålende suksess.

Gründer og ÅssiAwards "mamma", Hilde Hummelvoll, er så stolt, så stolt av elevene. - Vi ønsket oss en Gullruten-aktig kveld, og det er det vi har jobbet mot. Det ble over all forventning. Alt gikk på skinner, også det tekniske. Det som skjedde på skjermen var profesjonelt, det samme var underholdningen og programlederne. Men det handler om å øve, øve, øve på forhånd, så det virkelig sitter, og man kan senke skuldrene når det gjelder!

Elevene imponerte

Hilde Hummelvoll var den som hadde ideen til ÅssiAwards. Hun kjente til at de på Glemmen vgs i Fredrikstad hadde en årlig prisutdeling på medielinja, Glemmy awards, og tenkte: kan de, så kan vi! Hun fikk med seg en delegasjon bestående av noen lærere og 10-12 elever til Fredrikstad i 2013 for å overvære showet og få inspirasjon og ideer. Disse elevene (da Vg1 og Vg2) har vært kjernen i arbeidet. Hummelvoll har underveis jobbet tett med medielærer Arne B. Rostad, og han var også mektig stolt av elevenes prestasjoner.

- Noe som er virkelig gøy, er at det satt representanter fra Glemmen vgs i salen under årets show på Union. De var imponerte, og sa at de hadde plukket opp flere idèer, forteller Hummelvoll.

Showet hadde høy kjendisfaktor: ÅssiAwards "Gudfar" Per Sundnes var hentet inn som prisutdeler, det samme var Håvard Lilleheie og fotograf Sigurd van Dango. Fylkesmann Helen Bjørnøy åpnet showet.

Årets Åsskar gikk til Camilla Øhren Danielsen, Johanne Brekke, Katja Jonassen Stachowicz og Ine Persson-Holst for filmen «Tre kongler til Kari» . Den kan du se her!

Elevene imponerte også juryen med sin kreativitet. Her er de andre prisvinnerne:

Filmproduksjon - Matias Glenne og Tom Wiggen Skaret

Lyd - Nicolay Bell

Foto: kunst og portrett - Mette Bjørkesett

Foto: dokumentar - Matias Glenne

Grafisk design - Maja Troli

Illustrasjon - Karoline Narvesen

Portrett og reportasje - Ine Persson-Holst

Du kan lese mer om prisutdelingen på dt.no

Publisert 5. mai 2014, oppdatert 25. januar 2015.