IKT-elever holdt kurs i Office 365

I uke 5 og 6 har elever ved IKT-servicefag holdt innføringskurs i Office 365 for elever og lærere på skolen.

To elever står foran en klasse med prosjektor

Kurset har vært en kjempesuksess for både kursdeltakere og -instruktører, forteller faglærer Robert Seibt, og fortsetter:
- Office 365 er et samarbeids- og produktivitetsverktøy fra Microsoft levert via skyen. Alle kan enkelt arbeide sammen med tilgang fra hvor som helst til e-post, webkonferanser, dokumenter og kalendere. Det inneholder førsteklasses sikkerhet og er støttet av Microsoft.

Portalen Office 365 som brukes på skolen er en versjon som er spesielt tilpasset for brukere i Buskerud fylke. Kurset inneholdt en opplæring i portalen Office 365 sine grunnleggende funksjoner. Disse funksjonene var Skydrive, Outlook, kalender, personer, nyhetsfeed , minside og innstillinger.

I Skydrive kan for eksempel elever og lærere jobbe sammen i et dokument der begge kan redigere i sanntid, alle som har fått delt dette dokumentet ser hva de andre gjør og man vil raskt og effektivt kunne jobbe i elevgrupper. I tilfeller der en elev er syk eller på ferie kan gruppearbeidet fortsette som normalt uten begrensninger i fremdriften, den syke eleven kan også selvfølgelig være med, forutsatt at han har tilgang til internett, pc, mobil eller nettbrett.

- Det som gjør kurset så spennende og lærerikt er at elevene får arbeidet med mange kompetansemål fra læreplanen, både på vg2 og særlig på vg3. Når elevene opplever mestring og kjenner på progresjonen motiverer det for økt læringslyst til å stå på enda mer for de ser resultatene umiddelbart. Dette har vi merket for svært mange i de dagene kurset har pågått sier Seibt.

Shayan Yousufzai og Amir Lzat

Shayan og Amir (bildet over) fra 2IKB er to av elevene som har jobbet med kurset, det er de to som har stått foran deltakerne og undervist, mens medelever har gått rundt og veiledet. De bekrefter at læringsprosessen har vært veldig bra, og at dette i tillegg har vært morsomt å være med på..

-Det gir inspirasjon å lære bort til andre og vi  lærer mye om å takle press ved å stå foran en forsamling, sier Amir. Shayan mener dette er en veldig bra erfaring å ha med seg i arbeidslivet, for skal man jobbe med IKT må man regne med å drive en del med opplæring.

Begge sier de fikk mange gode tilbakemeldinger under kurset, og at de nå har begynt å ta i bruk Office 365 selv.

Publisert 10. februar 2014, oppdatert 12. juni 2014.