Voksne tar studiekompetanse

Åssiden vgs og OPUS Drammen har overtatt ansvar for voksnes opplæring mot generell studiekompetanse.

Hvis man skal søke høyskole eller universitet, kreves det generell studiekompetanse fra videregående skole. OPUS Drammen tilbyr nå komprimert voksenopplæring i de seks fagene som gir generell studiekompetanse, enten man ønsker å ta hele studiet eller det er snakk om enkeltfag man mangler.

Det er tilsammen rundt 100 elever fordelt på fagene norsk, historie, samfunnsfag, matematikk, engelsk og naturfag. Det er første gang OPUS Drammen har dette kurstilbudet, som har blitt godt mottatt.

Elevene er nå godt i gang, og undervisningen foregår hver kveld fra mandag til torsdag frem til de skal opp til eksamen til våren. Oppstarten har gått bra og engasjerte lærere har tatt godt imot elevene, som ser ut til å være fornøyde. Alle har fått tildelt minst ett fag, de fleste to eller tre. I norskfaget er det ett kurs som er spesielt tilpasset minoritetsspråklige.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.