Vant gatekunst-konkurranse

Lørdag 4. mai vant Katrine Tokouzpalidis Lislerud, fra Vg1 Design og Håndverk, gatekunst-konkurransen i Drammen.

  • Av Else Dahl

 

Det er Drammen kunstforening som står bak gatekunst-arrangementet. Det var til sammen 37 deltagere, og Katrine ble vinner av ungdomsklassen med sitt bilde av en Pitbull og teksten «Be a voice for the voicesless".

Katrine ble bedt om å delta i konkurransen da hun i fjor var med på stipendutstillingen på Union Scene. Stipendutstillingen er en utstilling for ungdom under 23 år i drammensregionen, hvor hensikten er å øke den kreative skapergleden og øke interessen for kunst, kultur og kunsthåndverk blant ungdom.

Det ligger mye arbeid bak bildet hennes, dessuten er ikke motivet tilfeldig valgt. Dette er noe hun interesserer seg for, og etter hennes mening burde alle hunderaser være lov i Norge. Hun har brukt en hvitmalt sponplate, sjabloner og spraymaling for kreere kunstverket. Sjablonene brukte hun tre uker på å skjære ut, så det opplevde hun som den mest krevende delen av arbeidet.

 

Det var ingen enkel oppgave juryen hadde, det var mange ulike teknikker som gjennomsnittlig holdt et høyt nivå, ifølge nettsiden til Drammen kunstforening. Der kan du lese mer om arrangementet og ta verket enda nærmere i ettersyn.

Katrine sier at hun synes det var kjempemange bra bilder som hang oppover Schwenchegata, og at hun ble veldig overrasket da hun vant.

 

Vi gratulerer!


Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.