Unik foreldrekonferanse

Omtrent 40 foreldre brukte i uke 9 en kveld sammen på å jobbe med å finne svaret på det store spørsmålet: Hva skal til for at alle elever skal ha lyst til å gå på skolen hver dag?

• Av Else Dahl

Totalt deltok mer enn 60 personer i opplegget som både var en del av skolens storsatsing på struktur og relasjoner (SR-prosjektet) og et ledd i utviklingen av Kunnskapsskolen for Buskerud. I tillegg til VG1-foreldrene deltok både elever, lærere, andre ansatte og politikere. Arrangementet ble beskrevet som unikt av fylkesutdanningssjef Jan-Helge Atterås som ledet økta sammen med Kristine Novak.

Gode tilbakemeldinger
I etterkant har skolen fått flere positive tilbakemeldinger, for eksempel en epost mottatt fra en mor som deltok, den klipper vi inn her: "Hei! Vil bare takke for en flott kveld i går. Veldig bra gjennomført synes jeg og tusen takk for at vi foreldre får bli med på møtet:). Når ungene kommer på videregående så er jo vi litt satt på sidelinjen, men hos dere føler jeg at vi er mye mer på lag:). Ha en fin vinterferie . Hilsen A. B."

Og hva synes foreldrene er suksesskriterier som bør være på plass for at alle elever skal ha lyst til å gå på skolen hver dag? En enkel oppsummering kan du laste ned her: Åssiden-konferansene 2012-13, foreldre

Neste punkt i SR-prosjektet er et foredrag av skribent og skolekjendis Håvard Tjora.

Omfattende prosess
Foreldrekonferansen var tredje fase i en lang prosess. Faser i prosessen har vært:

- Oktober 2012: Dialogkonferanse elever - «Åssiden-konferansen» - 600 elever jobbet i grupper på tvers av utdanningsprogram og trinn under overskriften: «Alle elever skal ha lyst til å gå på skolen hver dag!»

- November 2012: Planleggingsdag for alle 260 ansatte med samme overskrift. Referater fra dialogkonferansen/elever var underlag.

- Januar 2013: Avdelingsvis planleggingsdag med utgangspunkt i punkt 1 og 2.

- Februar 2013: Foreldregrupper fra VG1 jobbet med samme overskrift sammen med elever, ansatte og politikere.

- Mars 2013: Felles pedagogisk forum for alle ansatte: Håvard Tjora foreleser om klasseledelse og relasjoner.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.