Praksisdagene er i gang!

I løpet av fire praksisdager skal rundt tusen elever fra regionens ungdomsskoler teste ut tilbudet ved Åssiden videregående skole. To av dagene er nå tilbakelagt.

• Av Else Dahl

Hensikten er å bidra til at elever i 10. klasse foretar riktig valg av videregående opplæring. - Dette er veldig moro og ikke minst svært viktige dager for ungdomsskoleelevene og for oss. Her får ungdommene en hel dag til å prøve ut utdanningsprogram de vurderer å søke på. For oss er det viktig å få frem programfagene spesielt. I yrkesfaglig utdanningsprogram skal elevene lære både teori og praktiske ferdigheter i ulike fag. Vi har satt sammen programmet nettopp for å få frem dette, forteller Dag Ebbe Helgerud, som står i spissen for organiseringen av disse dagene.

Ungdomsskoleelevene får reelle oppgaver knyttet til utdanningsprogrammet de velger å teste. For eksempel fikk elever som besøkte utdanningsprogram for elektro prøve seg på å lage skjøteledning, lodde elektronikk kort, bygge pc og å bygge ringeklokkeanlegg.

På Design- og håndverk fikk elevene bl.a. i oppdrag å lage modeller av rom med fullt interiør. De skulle lage forslag med tapeter, møbler, gulvbelegg og tekstiler. Rommene skulle være ungdomsrom med plass til å sove, gjøre lekser og ha venner på besøk.

- Ungdomskoleelevene jobbet svært bra med oppdraget og koste seg sammen med våre elever. Skolens elever fortalte etterpå at noen av ungdomskoleelevene ikke hadde tatt seg tid til lunsj, men jobbet med oppgaven i pausen også. Modellene de laget viste spennende og stilige interiørforslag. På slutten av dagen hadde vi mange stolte interiørkonsulenter in spe, forteller avdelingsleder Kristin E. Ophus, og legger til: Vi gleder oss til å se de ivrige gjestene våre igjen til høsten!

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.