Nye sykkelstativ med særpreg

Elever på TIP har laget rocka, bruksvennlige skulpturer.

• Av Else Dahl

Idèen til nyvinningen kom opprinnelig fra en lærer som sykler en del og som har følt mangelen av et greit sykkelstativ ved E-blokka. Sykkelstativene ble i utganspunktet laget som et Prosjekt til fordypning i vår, med prosjektleder Bent Abrahamsen i spissen. Et prosjekt til fordypning gir elevene mulighet til å prøve ut aktuelle lærefag innen relevante utdanningsprogram, og dette var en glimrende mulighet til å kombinere nytte og fag.

Jostein Moen, som er lærer på TIP, forteller at stativene er sveiset sammen av stålrør og prefabrikerte bend på 90 grader. Deretter ble de korrusjonsbehandlet, det vil si galvanisert ved at man dypper dem i sinkoppløsning. Skolens vaktmestre gjorde siste finish ved å montere dem på støpte sokler, som de gravde ned. Deretter ble jorda rundt sådd med plenfrø.

Dermed er to sykkelstativ, formet som en skiftnøkkel og en gitar, klare til bruk til våren når gresset er godt etablert. Når de på avdeling TIP valgte å gi dem den formen de gjorde, var det også for at de hadde lyst å markere avdelingen og det de driver med – for å vise at TIP er rock'n roll (mekk'n roll eller rock'n mekk)!

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.