Nominert til Amanduspris for beste film og beste manus

Tre elever på Vg2 MK har laget filmen som er nominert i klassen beste dokumentarfilm. I tillegg er tre av totalt fem nominerte i kategorien filmmanus fra Åssiden vgs.

• Av Else Dahl

Filmen Musikk i mørket er én av tre nominerte i klassen beste dokumentarfilm. I år har skolen i tillegg tre nominerte filmmanus.

Film om mobbing
Maja Kristine Forsbakk Thomassen, Hanna Sofie Laugerud Eftedal og Sofie Emilie Sandal har laget en tankevekkende dokumentar om mobbing. Anders Hagen er 16 år og går musikklinja på St.Hallvard vgs. Da han var 8 år oppdaget de en svulst på hjernen som førte til at han ble blind. I filmen forteller han sin rørende historie om hvordan livet ble etter den første operasjonen. Filmen har blitt en tankevekkende dokumentar om mobbing.

Til Lillehammer
Elevene som er nominert i kategorien filmmanus er fra vg1 på MK, og de reiser til Lillehammer allerede i morgen. Der skal de få hjelp til å videreutvikle filmene sine av manusstudenter på Filmskolen ved Høyskolen på Lillehammer. Søndag kåres vinneren i denne kategorien.

Selve Amandusprisen deles ut torsdag om en uke. Maja Forsbakk Thomassen, Hanna, Sofie og resten av trinnet reiser oppover på tirsdag. Maja sier at hun gleder seg veldig, også til omvisning på Filmskolen, som er en fast del av programmet.

Maja forteller at hun og de andre to jentene hun har laget filmen sammen med opplevde det veldig spennende, men uventet å bli nominert. Aller mest er de glad for at historien til Anders kommer ut.

Det er i år 13. gang skolen deltar på Festivalen. Så gjenstår det å se om det denne gang kan bli et lykketall!

Les mer om Amandus Filmfestival her!

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.